Kerékpár

Bor- & kulturális túra

Teljes képernyő

Magasságprofil

23,17 km hossz

Túraadatok

  • Nehézség: könnyű
  • Útvonal: 23,17 km
  • Emelkedő 127 Hm
  • Lejtés: 127 Hm
  • Időtartam: 1:22 h
  • Legalacsonyabb pont: 183 m
  • Legmagasabb pont: 239 m

Tulajdonságok

  • Körtúra
  • Evés-ivás lehetőség
  • Család- és gyerekbarát

Részletek: Bor- & kulturális túra

Rövid leírás

A 23 km-es túra szőlőskerteken át a Wiener Neustädter Kanal (bécsújhelyi csatorna) mentén vezet és számos örömet ígér a borkedvelőknek.

Leírás

Lankás szőlőskertek, romantikus falvacskák és a nagyszerű kulturális örökség tanúságai lépten-nyomon. Ezen a túrán a bor és művészet kedvellői számos érdekességgel találkozhatnak rövid idő alatt. A badeni tourinformnál (Tourist Information) indulunk és a „Weingartenradweg” táblát követjük. Elhaladunk a Casino Baden impozáns épülete, illetve a Kurpark mellett, majd Pfaffstätten bortermelő településéig folytatjuk utunkat. Onnan tovább tekerünk a szőlőskertekkel tarkított Bécsi Erdő termálrégiójában Mödlingig. Számos turisztikai látványossággal találkozhatunk út közben, mint pl. a Thallern borászat vinotékája vagy a bortermelés történetét feltáró „Weinbaumuseum” Gumpoldskirchenben. Mödlingből dél felé vesszük az irányt Neu-Guntramsdorf irányába, majd az összekötő bringaúton Guntramsdorfba megyünk. Innen a Thermenradweget, vagyis az EuroVelo9-et követjük a Wiener Neustädter Kanal (bécsújhelyi csatorna) mentén, ahol az iparosodás számos emlékével találkozunk, míg vissza nem érünk Badenbe. Az útvonal mentén minden településen betérhetünk egy ún. heurigerbe, melyek a termálrégió hagyományos borozói és nemcsak finom borokkal, hanem helyi finomságokkal is várnak.

A túra kiinduló pontja

A badeni tourinform: Tourist Information Baden, Brusattiplatz 3, 2500 Baden

A túra végállomása

A badeni tourinform: Tourist Information Baden, Brusattiplatz 3, 2500 Baden

Utak leírása

Baden - Pfaffstätten - Weingartenradweg - Gumpoldskrichen - Mödling - Neu Gruntramsdorf - Guntramsdorf - Thermenradweg - Baden

Parkolás

A Römertherme Baden parkolója, Gutenbrunnerstraße 2

A Römertherme Baden parkolója a centrumban található, ahonnan a városközpont és a gyógyfürdő 2 perc alatt érhető el. Kényelmesen utazhatunk innen tovább busszal vagy a Badner Bahnnal egészen Bécsig, illetve felfedezhetjük Baden gyönyörű környékét.

A parkolás költsége 0,50 EUR / fél óra. A parkoló 353 hellyel rendelkezik.

Badent tömegközlekedéssel is könnyen elérhetjük a VOR vagy az ÖBB járatain.

Baden ist bequem mit den öffentlichen Verkehrsmitteln der VOR oder der ÖBB erreichbar.

A szerző tippjei

Foglaljon borkóstolót szakértővel a Thallern vinotékájában à Tippünk: ne felejtse otthon a Niederösterreich Cardot!