Kerékpár

Túra erdőn-mezőn keresztül a Helenen-völgyben

Teljes képernyő

Magasságprofil

25,04 km hossz

Túraadatok

  • Nehézség: könnyű
  • Útvonal: 25,04 km
  • Emelkedő 106 Hm
  • Lejtés: 101 Hm
  • Időtartam: 1:59 h
  • Legalacsonyabb pont: 222 m
  • Legmagasabb pont: 307 m

Tulajdonságok

  • Egyirányú túra
  • Kulturális/történelmi értékek
  • Tipp

Részletek: Túra erdőn-mezőn keresztül a Helenen-völgyben

Rövid leírás

A túrát a kultúra kedvelőinek különösen ajánljuk, hiszen összeköti Baden császárvárosát a "Wegerl durchs Helenthal", vagyis a Helenen-völgyet átszelő utacskán át a Heiligenkreuzi apátsággal.

Leírás

A vadromantikus „Wegerl durchs Helenental“, vagyis a Helenen-völgyet átszelő utacska már több híres kiránduló szívét megdobogtatta. Ilyen pl. Napóleon Bonaparte, Ludwig van Beethoven és Franz Schubert. Az út a Baden Tourist Informationnál, vagyis a badeni tourinformnál indul, ahonnan a Rosarium rózsakertje mellett elhaladva a városhatárig kerekezünk. Itt két várat is találunk: Rauheneck és Rauhenstein romjai a mai napig őrzik a völgy bejáratát. Innen a Schwechat folyó mentán tekerünk tovább a Helenen-völgyben. Elhaladunk a Krainerhütte mellett Sattelbachig, onnan pedig tovább a 2016-ban megnyitott szakaszon Heiligenkreuz apátságáig, mely a régió szellemi központja. A 13. századból származó kerengő és a szerzetesek kórusimája különösen meghitt hangulatú. Az helenen-völgyi útvonal majdnem teljes szakasza erdőben halad, mely a nyári melegben nagyon frissítő élményt nyújt.

A túra kiinduló pontja

A badeni tourinform: Tourist Information Baden, Brusattiplatz 3, 2500 Baden

A túra végállomása

A badeni tourinform: Tourist Information Baden, Brusattiplatz 3, 2500 Baden

Utak leírása

Az út a Baden Tourist Informationnál, vagyis a badeni tourinformnál indul, ahonnan a Rosarium rózsakertje mellett elhaladva a városhatárig kerekezünk. Itt két vár, Rauheneck és Rauhenstein romjai a mai napig őrzik a völgy bejáratát. Innen a Schwechat folyó mentán tekerünk tovább a Helenen-völgyben. Elhaladunk a Krainerhütte mellett Sattelbachig, onnan pedig tovább a 2016-ban megnyitott szakaszon Heiligenkreuz apátságáig, mely a régió szellemi központja. 

Parkolás

A Römertherme Baden parkolója, Gutenbrunnerstraße 2

A Römertherme Baden parkolója a centrumban található, ahonnan a városközpont és a gyógyfürdő 2 perc alatt érhető el. Kényelmesen utazhatunk innen tovább busszal vagy a Badner Bahnnal egészen Bécsig, illetve felfedezhetjük Baden gyönyörű környékét.

A parkolás költsége 0,50 EUR / fél óra. A parkoló 353 hellyel rendelkezik.

Bécsből jól megközelíthető Baden a Badner Bahnnal is. További információ: www.wlb.at.

Mit der Badener Bahn können Sie von Wien nach Baden anreisen. Nährere Informationen finden Sie unter http://www.wlb.at/eportal3/

A szerző tippjei

További programjavaslatok:

Baden városa

Helenen-völgy

Heiligenkreuzi apátság és Klostergasthof étterme: kóstolja meg a Kloster-Cremeschnitte-t, vagyis a kolostor-krémest erdei gyümölccsel