A parasztportáról a dagadóláphoz

Túrázás, felfedezés, kaland az Ablaß Hof portán

Az Ablaß Hof porta nem csak természetvédelmi területen található, hanem maga is valódi múzeum. A 300 éves falak között rengeteg kalandra számíthatsz, és a környék is felfedezésre vár. Különös élményt jelenthet a dagadóláphoz tett kirándulás.

A kalandok fennsíkján
Magasan fent, a Hochreit fennsíkon található az Ablaß Hof porta, ahonnét a favágók a völgybe eresztették a kivágott fatörzseket („ablassen“ - ebből ered a porta neve). Itt mindenekelőtt a természet jelenti az igazi kalandot – amiből elég sokat kínál a 62 hektáros erdő és mező a természet- és tájvédelmi területen. Az első maga a porta, a 300 éves parasztházban ugyanis falatozó működik, amely a múzeummal együtt a kirándulók kedvelt célpontja, amelyet többféle útvonalon is megközelíthetünk.

Izgalom és kikapcsolódás
„Állati” kalandokat rejt az istálló: tehenek, borjúk, anyajuhok, disznók, kecskék, juhok, tyúkok, kacsák, törpenyulak és macskák, akik mind simogatásra és finom jutalomfalatokra várnak. Ha szeretnél, segíthetsz az állatok körüli munkákban is, megismerkedve a parasztgazda hétköznapjaival. Az Ablaß Hof vezetői, a természetet kiválóan ismerő és értő Zettelék szívesen kirándulnak veled a közeli Leckermoos dagadóláphoz, ahol segítenek játékosan felfedezni a környék állat- és növényvilágát. Ők igazi profik ezen a téren. Javaslatunk: Az ilyen kalandozások után legjobb a pihenés a napozóteraszon, a házhoz tartozó tónál vagy a kellemes pihenőréten, ami kiváló helyszín a labdázásra, sőt még játszótér is a rendelkezésedre áll. 

További információk és ajánlatkérés