Dürnstein, © Michael Liebert

Advent a Bécsi Alpokban

A készület öröme: Téli túra a Kisjézussal

Bécstől alig egy órányira karácsonyi paradicsom várja látogatóit adventi hangulattal, szép környezettel és izgalmas kirándulási lehetőségekkel.

A Bécsi Alpokban az adventi vásárok forgataga mellett téli tájban kastélyok, patakok, hegyek közt barangolhatunk, de a kínálatból nem hiányzik a láma-túra egy természeti parkban és egy wellness-szállodában töltött kikapcsolódás sem.
Húsznál is több adventi vásár teszi még izgalmasabbá a karácsonyi várakozást – mégpedig olyan természeti látványosságok koszorújában, mint a Johannesbachklamm szurdok, a Krumbachi Múzeumfalu ódon falai, Kirchschlag vára. A Wiener Neustadt-i Adventi Varázslat standjai a dóm előtti téren sorakoznak. Különösen ünnepélyes formájában mutatkozik ezúttal Reichenau kastélya. A hangulatos seebensteini adventi vásár  könnyen megközelíthető vonattal is. A gyerekeknek a Hohe Wand természeti park Gyermekadvent programja ajánlható. A Rohrban rendezett hegyi advent  pedig elsősorban nyugalmas, csendes és igen romantikus karácsonyváró hangulatot ígér.

A Bécsi Alpok összes karácsonyi vására