Főúri advent várak és kastélyok között

Az ízletes puncsot, forró gesztenyét és kézműves remekeket Alsó-Ausztriában különösen hangulatos, történelmi légkörben élvezhetjük.

Ahogyan csökken a hőmérséklet, úgy emelkedik az áhítatos hangulat Alsó-Ausztria váraiban, kolostoraiban és kastélyaiban. Nem csoda, hiszen e helyeken idilli, szeretettel díszített adventi vásárok várják sok házi készítésű finomsággal a látogatóikat.

Királyi adventi hangulat
Grafenegg-kastély és Schloss Hof

Művészet, kultúra és gasztronómia várja az immár negyvenedik évfordulóját ünnepelő grafeneggi advent látogatóit. A kivilágított kastélyparkban rusztikus fabódékban kínálják a finomságokat és a kézműves termékeket, akárcsak a Schloss Hof karácsonyi falujában, ahol nehéz eldönteni, hogy mi ragyog jobban: a látogatók szeme, vagy a dekoráció.

Feledhetetlen karácsonyi pillanatok:
Göttweig és Seitenstetten kolostora

Puncs, forralt bor és számos ajándékötlet várja idén is a göttweigi bencés kolostor látogatóit az adventi varázslat alkalmából. Kicsit délebbre ugyanennyire romantikus a hangulat, főleg akkor, ha Seitenstetten kolostorának adventi vásárán a fúvósok és énekesek rázendítenek.

Történelmi adventi vásárok
Schallaburg, Rosenburg és Aggstein

Schallaburgban adventkor minden az ékszerekről, a kerámiáról és a fafaragásokról szól. A fiatal vendégek gyertyákat önthetnek, kosarat fonhatnak, vagyis ajándékaikat maguk készíthetik el. Romantikus karácsonyi világot élhetünk át egyedülálló környezetben Rosenburg adventi vásárán. Aggstein romjai között pedig igazán középkori az advent. A kereskedők, a lovak és a nyársra húzott ökrök garantálják az időutazást.

Kellemes adventet kívánunk Alsó-Ausztriában!

További adventi vásárok