Ünnepi rendezvények az alpesi legelőkön, 2019

Kiemelkedő események az „Eisenstraße Almen” szervezésében 2019-ben.

A turistákat, túrázókat, az Alm-ok kedvelőit szeretettel várják a St. Anton a.d. Jeßnitz és Göstling a.d. Ybbs közötti „Eisenstraßen Almen” alpesi legelői. A Hochbärneck, Hochkar, Siebenhütten és további legelők minden évben június és augusztus között hagyományos rendezvényekre invitálják a látogatót, kristálytiszta hegyi levegőn. A mulatós hangulatról, a kiváló szórakozásról az élőzene, a nyárias hőmérsékletek és a válogatott mostvierteli finomságok gondoskodnak.

2019. június 22. Tűz a hegyoldalban (magaslati panorámaút)

Nagy látványosság a hegyoldalakon meggyújtott több mint húsz tűz, amely a nyári napfordulókor, 2019. június 22-én úgyszólván izzó fénykoszorúvá változtatja a magaslati panorámautat. A „tüzes” népszokás célja eredetileg az volt, hogy az év második felében távol tartsa a gonosz szellemeket. A látványosságot számos ünnepi rendezvény, mulatság kíséri Sonntagbergtől St. Leonhard/Walde, Windhag és Randegg településeken át egészen Ybbsitz-ig.
Tűz a hegyoldalban

2019. június 23.: Hochbärneck-fesztivál (Almfest)

A St. Anton an der Jeßnitz közelében található Hochbärneck télen-nyáron kedvelt kirándulóhely a családok számára. A nyári hónapokban naponta 9.00 órától nyitva tartó Hochbärneck turistaház (hétfő, kedd szünnap) rendszeresen hamisítatlan hagyományőrző rendezvényekkel várja látogatóit. 2019. június 23-án tíz órakor szentmisével kezdődik a Hochbärneck-fesztivál, amit zenés program és néptáncbemutató követ.
Hochbärneck-fesztivál

2019. július 21.: Hochkar, hagyományos szabadtéri szentmise

A Hochkar környékén nyáron is zajlik az élet, ami nem csoda, hiszen az 1.400 m magasságban elterülő völgy ideális kiindulópont, ha hosszabb gyalogtúrát vagy mountainbike-túrát tervezünk. A vendéglátóegységek nyáron is kínálnak étkezési lehetőséget, sőt rendezvényeikkel még vonzóbbá teszik e vidéket a látogatók számára. 2019. július 21-én a Hochkar-nál hagyományőrző szabadtéri alpesi szentmisére kerül sor.
Hagyományőrző szabadtéri szentmise a Hochkar-nál

2018. július 27.: Herrenalm

A rusztikus, kőből épült Herrenalm 2019. július 27-én, Szent Leonhard ünnepén – ahogy a helybeliek mondják – „Lehardi”-búcsúra invitálja látogatóit, amelyre a Gaming melletti Leonhard-keresztnél kerül sor. Az 1327 méteres magasságban található turistaházhoz felfelé vezető, kb. másfél órás út után jólesik a bőséges vidéki uzsonna, amelyet idilli alpesi környezetben fogyaszthatunk el.
Szent Leonhard-búcsú, Herrenalm

2019. július 28.: Dürrenstein, hagyományos szabadtéri szentmise

A dürrensteini hegyoldalban megrendezett, zenés programmal kísért szabadtéri szentmisére hagyományosan július utolsó vasárnapján kerül sor. A rendezvény helyszíne a családbarát Ybbstalerhütte turistaház 1.343 méteres tengerszint feletti magasságban. A turistaházhoz vezető út az útvonal függvényében 5-7 kilométer.
Hagyományőrző szabadtéri szentmise a Dürrensteinnél

Augusztus 15.: Siebenhütten fesztivál (Almfest)

A Göstling melleti, hamisítatlan népies hangulatú Siebenhütten-Alm Nagyboldogasszony napja körül évről évre sok látogatót vonz a Mostviertel egész területéről. Már a csúcson felállított keresztnél celebrált szabadtéri szentmise is különös látványosság, amelyet délután alpesi koncert és fergeteges hangulatú táncmulatság követ. Az Ybbstali Alpok gyönyörű hegyvidékén természetesen a hagyományos népi konyha ízei és a helybeli népviseletek sem hiányozhatnak.
Sienbenhütten fesztivál (Almfest)

Augusztus 15.: Hochbärneck-i alpesi búcsú

A St. Anton an der Jeßnitz melletti Hochbärneck télen-nyáron kedvelt kirándulóhely a családok számára. A nyári hónapokban naponta 9.00 órától nyitva tartó Hochbärneck turistaház (hétfő, kedd szünnap) rendszeresen hamisítatlan hagyományőrző rendezvényekkel várja látogatóit. A zenés kirándulónappal egybekötött alpesi búcsú alkalmával, 2019. augusztus 15-én az Ötscher-vidék sok zenésze, zenekara is fellép. 
Hochbärneck-i alpesi búcsú

A tartomány és az Európai Unió támogatásával.

  • Förderlogo_noe_hu
  • Förderlogo_LE14-20_hu
  • Förderlogo_leader_hu
  • Förderlogo_EU_hu