Biztonságos síelés Alsó-Ausztriában

Üdítő és egyben biztonságos. Új szabályok síterepeinken.

Annak érdekében, hogy ne álljon semmi a sikeres síelés útjában, összeszedtük néhány tippet a gondtalan és egyben biztonságos téli sportoláshoz.

A zavartalan síelés és az egészség megóvása érdekében Alsó-Ausztria síterepei egységes intézkedéseket dolgoztak ki a biztonságos téli élmények jegyében. Így a nehéz idők ellenére is átadhatjuk magunkat a menetszél, a téli napsütés és a könnyed lesiklás felemelő érzésének.    

Tanácsok biztonságos síeléshez

 • Érdemes bérletünket már előre otthon online megvenni. Így a síterepek is jobban meg tudják ítélni, hogy mennyi látogatóra számítsanak, ill. értékes időt nyerünk, melyet a pályákon tölthetünk.
   
 • Ha mégis inkább a helyszínen vennénk meg jegyünket, akkor a pénztárnál ügyeljünk a sorban állas során az egy méteres biztonsági távolság betartására. Amennyiben módunkban áll, fizessünk kártyával, hiszen ez készpénz hiányában érintésmentes és higiénikusabb.
   
 • A felvonóknál történő várakozás során szájmaszk használata kötelező. Használhatunk csősálat is, melyet szájunkra, ill. orrunkra húzunk. Ennek ellenére tartsuk be a biztonsági távolságot! 
   
 • Az ülős, csákányos és kabinos felvonókon ugyanazok a szabályok érvényesek, mint a tömegközlekedési eszközökön. Szájmaszk, ill. olyan csősál használata kötelező, mely eltakarja a szájat és az orrot.
   
 • Annak érdekében, hogy legyen helyünk a hüttében, érdemes előre foglalni a kiválasztott étteremben. További információkat a síterepek honlapjain találunk.
   
 • A hüttében ugyanazok a szabályok érvényesek, mint a gasztronómiában. Amikor belépünk, ill. minden esetben, amikor nem a helyünkön tartózkodunk, szájmaszk használata kötelező. Utóbbit, ill. a csősálat az asztalnál levehetjük. Kérjük, adja meg adatait a hatékony kontaktuskutatás érdekében. Az ehhez szükséges nyomtatványokat – digitális vagy nyomtatott formában – az adott vendéglátóhely bocsátja rendelkezésünkre. 
   
 • A síkölcsönzőknél és a síiskoláknál is érdemes előre foglalni, hiszen így a helyszínen időt spórolhatunk, ill. az üzemeltetők hatékonyabban meg tudják szervezni, hogy gondtalanul induljon a síelés. Részletes tájékoztatást a síterepek honlapjain kapunk.

Ebben biztos lehet!

A még biztonságosabb síelés érdekében munkatársainkat minden területen (felvonók, síiskolák, síkölcsönzők, gasztronómia) rendszeres COVID-19 tesztelésnek vetjük alá, ill. minden munkanapot testhőmérsékletméréssel kezdünk. Figyeljünk egymásra, hogy idén télen is kivehessük részünket a síelés öröméből!