Boros élményvilágok

Tudjon meg mindent a nemes nedűről az alsó-ausztriai boros élményvilágokban.

A borról kicsiknek és nagyoknak: Az alsó-ausztriai boros élményvilágokban játszva tanulhatunk nagyon sokat a nemes nedűről.

Igen modern módon ismerkedhetünk meg a borral Langenlois-ban, a LOISIUM WeinErlebnisWelt & Vinothek in Langenlois boros élményvilágban, ahol kifejezetten kreatív fény- és hanghatások, animációk és kiállítási tárgyak révén tudhatunk meg minél többet a szőlő levéről. Angol, francia, olasz, spanyol, magyar, cseh, lengyel és orosz nyelvű audio-tárlatvezetés (audio-guide) áll rendelkezésre.

Ugyancsak nagyon szórakoztató módon, a legszebb oldaláról mutatja be a krems-i bort a Winzer Krems borászközösség a Sandgrube 13 wein.sinn létesítményben. Idegen nyelvű vezetés csak angolul kérhető, előzetes bejelentkezéssel.

Szépen és  játékosan
A wachaui borászat egyik legszebb helyszíne a kis dürnsteini pincekastély, ahol a Wachaui borvidék borait kóstolhatjuk. Játékosabb formában közelíti meg a témát a weinvierteli Poysdorfer Vino Versum, ahol installációk és interaktív állomások révén, egy múzeumban, valamint ódon borospincék falai közt csodálhatjuk meg a bor számos különböző arculatát. A leírásokat angolul és csehül is elkészítették.

Pincelabirintusban
A Retz-i Élménypincében (Retzer Erlebniskeller) a mélybe követhetjük a bor útját szakszerű vezetés mellett. A világon egyedülálló, több mint 20 km-es borospince-labirintus sokszorosan felülmúlja a föld feletti úthálózat hosszát. Itt tárolják a retz-i borokat, amelyekből néhányat meg is lehet kóstolni a bejárás keretében. Angol és cseh nyelvű idegenvezetés előzetes bejelentésre kérhető.