Enyhe március

A tavasz hírnökei és a húsvéti nyúl nyomában: Alsó-Ausztriában a március már a zöldbe hívogat.

A kikeleti sétától a napsütéses síelésig, az Oster-Greantől az orchideakiállításig: Alsó-Ausztriában nagyon sokszínűen ünneplik a tavasz kezdetét.

Ha a hóvirág, a sáfrány és a tavaszi tőzike előbújni merészkedik, akkor már nem lehet messze a tavasz. Az ébredő természet már márciusban friss, tavaszi sétákra invitál. Például a Donau-Auen Nemzeti Parkba, ahol vezetett túrákon köszönthetjük a visszatérő költöző madarakat, vagy éppen a Pielachtalba, ahol ugyancsak vezetett túrákon eredhetünk a bimbózó som nyomába. Ezzel szemben a hegyekben márciusban még a téli sportoknak hódolhatunk, kiváltképp a Hochkaron és a Schneebergen, ahol napsütésben síelhetünk.

Az Oster-Greantől az Osterreigenig
A húsvét Alsó-Ausztriában nem csupán a tojások miatt színes: számos rendezvény teszi ünnepélyesen vidámmá a tartományt. Az olyan hagyományos ünnepségeken, mint az Oster-Grean és az Emmausz-járás a Weinviertelben, a húsvéti koncertek Grafeneggben, vagy az IMAGO DIE fesztivál Kremsben, továbbá az egyszerű sétákon és húsvéti vásárokon Krisztus feltámadását, ezzel együtt a tavaszt is köszöntik.

Kirándulás a tavaszba
Húsvétkor számos kirándulóhely is megnyitja kapuját, vásárokkal és kisebb ünnepségekkel kezdve a kirándulószezont. Klosterneuburg kolostora különösen egzotikus módon köszönti a tavaszt: itt rendezik meg minden második év márciusában Ausztria legnagyobb orchideakiállítását.