Feldwiesalm turistaház

Ismeretlen gyöngyszem a gamingi hegyekben

A Feldwiesalm kedvelt túraszálláshely és a Zellerrainra vezető túra kiindulópontja. Az 1.314 m-es tengerszint feletti magasságban fekvő Feldwiesalm, mely egykor a Rothschild-birtok favágóinak otthona volt, ma kedélyes, betérésre és megpihenésre csábító turistaház a megfáradt vándornak.

Az ódon hangulatú Feldwiesalm számos útvonalon megközelíthető, amelyek között különböző nehézségi fokozatút találunk a könnyűtől a közepesen nehézig. A hegyi túrák szerelmesei gyakran választják kiindulópontként Zellerrain vagy Taschelbach felé. Nagyobb túrát is tehetünk a Gemeindealpe-tól a Feldwiesalmra, miközben leereszkedünk az Erlaufsee mellé, de Lackenhofból elindulva a Riffelsattelen, majd a Dirndlmäueren keresztül is eljuthatunk a Feldwiesalmhoz.
Régebben Taschelbach csak néhány házból álló szórványtelepülés volt, amelyet eredetileg a Rothschildok favágói számára építettek. Ma kedvelt hosszabb távú túra a Taschelbachból (1.052 m) Breimaueren át (1.489 m) a Feldwiesalmhoz vezető útvonal. Ennek rövidebb változata a szintén Taschelbach-ból induló út, amely felvezet a Zellerrainra (1.125 m), onnét tovább a Hechbauerhez, majd végül a Feldwiesalmhoz.

A Feldwiesnhütte turistaházban 15 tábori hálóhely áll a megszállni kívánók rendelkezésére. Előzetes telefonos bejelentkezés szükséges!

Javaslat: A kimerítő túrázás után igen jólesik a meleg szendvics saját készítésű sajttal, valamint a jóféle „Almburger“!

Túrák - Feldwiesalm

A tartomány és az Európai Unió támogatásával.

  • Förderlogo_noe_hu
  • Förderlogo_LE14-20_hu
  • Förderlogo_leader_hu
  • Förderlogo_EU_hu