Genussmeile ínyencfesztivál 2019

A világ leghosszabb söntése.

Két hétvégén, 2019. szeptember 7. és 8., valamint 14. és 15. között több mint 80 borász és vendéglátó jóvoltából a Bécsi-erdő Termálrégiója a világ leghosszabb söntésévé válik – és mindez ingyenes belépés mellett.

„Da bleib ma picken“, vagyis „itt ragadtunk”, mondják a helyiek Alsó-Ausztriában, amikor a Bécsi-erdőbe látogatnak és élvezik a híres vendégszeretetet. Nem is csoda, hiszen sehol máshol nem lehet olyan kellemesen túrázni, kóstolgatni és kulináris élményekben részt venni, mint a Genussmeile ínyencfesztiválon a Bécsi-erdő termálrégiójában.

A világ leghosszabb söntése 10 kilométer hosszan húzódik az első bécsi vízvezeték mentén Mödling és Bad Vöslau között. Több mint 80 borász látja 2019-ben is vendégül a látogatókat borral, musttal, murcival és finomságokkal, melyek mind a Bécsi-erdőből származnak. Traktortranszfer és kisvonatok könnyítik meg a közlekedést a környék vasútállomásai és a rendezvény helyszíne között.

Kirándulás – kóstolgatás – kulináris élvezetek

Két hétvégén, 2019. szeptember 7-8-án és 14-15-én a Genussmeile ínyencfesztivál kényelmes sétára és kulináris élményekre invitálja a látogatókat a zöldellő természetbe. Ekkor lehetőség nyílik arra, hogy megkóstoljuk a régió finomságait, melyeket a Wirtshauskultur minősítéssel rendelkező vendéglátók és a helyi őstermelők kínálnak. A „Gutes zum Genießen“ és „So schmeckt Niederösterreich“ egyesületekbe tömörülő termelők teszik a kínálatot igazán sokszínűvé. Egy pohár gyümölcsbor vagy bor szinte kötelező ezen a kiránduláson. Figyelem, aki igazán el akar vegyülni a helyiek közt és murcit iszik, az a „Mahlzeit”, vagyis a „jó étvágyat” kiáltással koccintson. Mindegy, hogy ott ragadunk-e egy standnál egészen estig vagy inkább felfedezzük a teljes útvonalat, hiszen ekkora kínálat mellett mindenki saját ízlése szerint választhat. Az azonban biztos, hogy néhány kellemes sétálós órát tölthetünk el a szőlőskertek között.