Grafenegg – varázslatos kulisszák minden évszakban

Június 21. és szeptember 9. között a nyári fesztiválok csúcspontja, a Grafeneggi Zenés Nyár kínál kimagasló zenei élményt a látványos szabadtéri színpadon.

De 2018-ban nem kell nyárig várnunk, hogy teljes pompájában csodálhassuk meg Grafenegg kastélyát: Idén rendezik meg első ízben a Grafeneggi Tavasz fesztivált, nyáron pedig a napforduló éjszakáján rendezett gálaműsor és az azt követő koncertsorozat alkalmával a csillagos ég alatt lépnek fel a sztárvendégek. A Grafeneggi Fesztivál várhatóan ezúttal is az alsó-ausztriai nyári kulturális rendezvények zenei csúcspontja lesz. A 2018-as zenei évadot a hagyományos Grafeneggi Advent zárja.

Grafenegg tavasszal

Grafenegg idén első alkalommal invitál húsvét táján kertészeti, gasztronómiai és zenei rendezvénysorozatára, ahol a kastély előkelő termeiben és a hozzá tartozó idilli parkban a tavasz legszebb momentumait fedezhetjük fel. A húsvéti vásáron válogatott kézműves termékek, kertészeti áruk és növények széles választéka várja a látogatókat. A kertészkedés fortélyaival a tartományi rádió kertészei, Franz Gabesam és Johannes Käfer révén ismerkedhetünk meg. Az «Alsó-Ausztriai Ízek Falujában» regionális finomságokat kínálnak, a rendezvény gasztronómiai házigazdája, Toni Mörwald a legújabb tavaszi fogásait készíti el látványkonyhájában. A Grafeneggi Tavasz zenei fénypontjai az első alkalommal megrendezésre kerülő nagypénteki hangverseny, valamint az immár hagyományos húsvét vasárnapi koncert az Auditórium hangversenyteremben. Mozart Rekviemjét a Tonkünstler zenekar adja elő március 30-án, nagypénteken, az eredeti hangzásvilág tekintélyes szakértője, Rinaldo Alessandrini vezényletével.

Szentivánéji gála az alsó-ausztriai Tonkünstler zenekarral

„Hang és látvány találkozik“ a nyári napforduló alkalmából rendezett gálaműsorban június 21-én és 22-én. Két kitűnő énekes és korunk egyik legvirtuózabb csellóművésze valóságos „zenei tűzijátékkal” lép a Wolkenturm szabadtéri színpadra: Pretty Yende dél-afrikai szopránénekesnő és a máltai tenor, Joseph Calleja, az opera ünnepelt csillagai, akik már a New York-i Metropolitan-ben is felléptek. Harriet Krijgh holland csellóművésznő lendületes játékával örvendezteti meg a közönséget. A Tonkünstler zenekar és vezető karmestere, Yukata Sado e prominens vendégek meghívásával gondoskodik arról, hogy a nyári napforduló alkalmával felejthetetlen élményben legyen része a zenerajongóknak Grafenegg színpadán.

Nyári hangversenyek a Wolkenturm szabadtéri színpadon

Bécsi keringő? Hollywoodi zene? Varázslatos barokk hangzatok? Vagy inkább Bachot hallgatnánk rézfúvósok előadásában? A Tonkünstler zenekar és más kiemelkedő színvonalú együttesek kiváló nemzetközi szólisták közreműködésével gondoskodnak érdekfeszítő programokról. Töltse el a nyári szombatokat a kastélypark elbűvölő környezetében, élvezze a zenét a természet ölelésében!

Grafeneggi Fesztivál

A nemzetközi zenekarokat felvonultató Grafeneggi Fesztivál az alsó-ausztriai nyári kulturális rendezvények csúcspontjának számít. 2018-ban fellép a szentpétervári Marijinszki zenekar Valerij Gergijev, illetve a Royal Philharmonic Orchestra Charles Dutoit vezényletével, de hallhatunk olyan világsztár szólistákat is, mint többek között Hélène Grimaud, Hilary Hahn, Juan Diego Flórez és Rudolf Buchbinder. A felejthetetlen élményt Grafenegg páratlan atmoszférája teszi még teljesebbé.

Már most írja be naptárába: Grafeneggi Advent, december 6-9.

Közkedvelt rendezvény a Grafeneggi Adventi Vásár. Alsó-Ausztria minden bizonnyal leghíresebb adventi vására elsőrangú hangversenyekkel és különleges hangulatával bűvöli el a közönséget a kastélyban és a kastélyparkban egyaránt.

Grafenegg Fesztivál

Ajánlataink…