Hochkar-Alm: A Hochkar ismeretlen oldala

A Hochkaralm-ról indulnak a Hochkar, a Schwarzkogel és a Häsing csúcsára vezető túraútvonalak.

Az 1420 méteres tengerszint feletti magasságban fekvő Hochkaralm, ahol télen síelők siklanak egymás után a havon, a nyári szezonban csak kevéssé ismert kirándulóhelynek számít. Pedig annál jóval többet kínál.

Az alpesi legelő-túrák kiindulópontja a Hochkar pásztorház. Közvetlenül a parkolótól különböző útvonalakon barangolhatjuk be a Hochkaralmot. Előzetes bejelentkezés esetén két szakképzett túravezető kalauzolja el a vendégeket a terület kevésbé ismert részeire, s útközben a természeti látnivalókról is sokat megtudhatunk. Idegen nyelvű vezetés előzetes jelentkezéssel kérhető.

Rendhagyó környezetismereti órák színhelye a Hammerauerhütte, ahol a legelőn tartott jószágot is gondozzák. A Hochkaralmtól elindulva felkapaszkodhatunk a Hochkar, a Schwarzkogel, illetve a Häsing csúcsára, de túrázhatunk a havasi legelők között is: a nem üzemelő Brunnecker Hütte érintésével a Schwarzalmra érünk.

A kínálatban az extrém sportok kedvelői is találnak megfelelőt: a kalandra vágyók a 2008-ban létesített „Heli Kraft” sziklamászó-ösvény, a kötélpálya-kalandpark és a Hochkar-barlangot felfedező túrák közül válogathatnak. További látványosság a 360°-os panorámájú kilátó.

Az alpesi legelőkön túrázók és a finom ízek kedvelői szívesen látogatnak el augusztus közepén az „Almhütten-Roas” elnevezésű rendezvényre, amelynek keretében szabadtéri szentmisét is celebrálnak.

Megközelítés: Autóval egészen a pásztorházig

Túrák - Hochkaralm

A tartomány és az Európai Unió támogatásával.

  • Förderlogo_noe_hu
  • Förderlogo_LE14-20_hu
  • Förderlogo_leader_hu
  • Förderlogo_EU_hu