Ízes beszéd, ízes ételek!

Az alsó-ausztriai alpesi nyár olyan volna zene nélkül, mint a vándor, aki nem igyekszik sehová. Ezért aztán idén is vígan húzzuk a talpalávalót!

A hegyekben mindig akad ünnepelnivaló. Nem csoda, hiszen a zene, a hütte, és a mulatság egyszerűen összetartoznak. Ha mindehhez igazi jó muzsika és bőséges lakoma társul, akkor csak a nyár az alsó-ausztriai hegyekben rendezvénysorozatról lehet szó.

A vándorok mindig is szívesem daloltak. A zene éppúgy hozzá tartozik a túrához, mint a kereszt a csúcshoz, a mulatság a hüttéhez. Ezért összegyűjtöttük Önöknek a legjobb eseményeket a Nyár az alsó-ausztriai hegyekben rendezvénysorozatban, és már most örömmel várjuk látogatását.

Top Mountain Festivals

Június elején kerül megrendezésre a „Wanderbaren Gipfelklaenge“ a Naturpark Ötscher-Tormäuerben és minden évben kilátásokban gazdag túrákat garantál a hegyek szerelmeseinek, amelyekhez szabadtéri koncertek és utcazenészek adnak aláfestést. Szintén június közepén várják a látogatókat a Wechsel menti alpesi hütték a targa „Schwaigen-Reigen“ rendezvényre, amelynél több száz zenész és néptáncos vonul játszva egyik almról a másikra.

Dialektus és zeneszó

Nyáron magasba emelkednek a hullámok a Lunzi-tavon, mert ekkor csendül fel a „wellenklaenge“ a tavi színpadon és hoz kortárs művészetet a vidéki idillbe.