Kaland a hóban: az Apschner fogadó

Az Apschner fogadóban minden a hóról szól. Akár a pályán, akár túra közben a mélyhóban, akár a mikroszkóp alatt.

Apschneréknél minden a hóról szól. Nem csoda, hiszen a téma szakértői, szívesen megmutatják neked a hókristályokat a lehető legközelebbről. A gyakorlat aztán a sípályán zajlik, vagy túrázás közben a mélyhóban.

Nagy kaland kis meteorológusoknak
Apschnerék tényleg jól ismerik a havat, hiszen a fogadó egyben hivatalos meteorológiai állomás is. Tehát egy igazi profi meteorológiai állomás, ahol te magad is megfigyeléseket végezhetsz, és megtanulhatod, mit is mérnek. Akár a tudósok, kutathatod a hókristályokat és hópihéket, készíthetsz hóprofilokat és megfigyelheted a különféle hófajtákat. A hó ismeretéhez még egy nagyon fontos téma hozzátartozik: a lavinák, és az, hogy vészhelyzet esetén miként kell viselkedni. Mire véget és az üdülés, igazi hószakértő leszel!

Az elmélettől a gyakorlatig
A havat persze a természetben is tanulmányozhatod, hiszen a családi síaréna csupán háromszáz méterre van. Síiskolák és szuper lesiklások várnak a pálya olyan vagányaira, amilyen te is vagy. Túrázás közben a mélyhóban vagy játék közben figyelheted a hókristályokat, mielőtt még hóvárat építenél. Zárásként hatalmas téli tábortüzet rakunk. Grillezünk és a nyílt tüzön teát főzünk. Szuper tél lesz, nem?

Online-foglalás További információk és kérdések