Header Radfahren neu, © schwarz-koenig.at

Csillagtúra a veltelini vidékén

Kerékpáros kirándulás a bor körül

Kedélyes kerekezés. Ez a jelző illik leginkább a Weinviertel kerékpártúráira, hiszen számos helyi borozó, borászat és pincesor nyújt it lehetőséget arra, hogy megpihenjünk és felfrissüljünk. Ausztria legnagyobb bortermelő vidékén több mint 1600 km kerékpárút húzódik, mely mentén romantikus szőlőskerteket és történelmi remekműveket találunk. A patinás építmények nemcsak gyönyörű látványt nyújtanak, hanem meglátogatni is mindenképp érdemes őket.   

Poysdorf a kiindulópont, ahonnan két keréken különleges túrák várnak:

 • Olaszrizling (39km): A túra Poysdorfból indul és Herrnbaumgartenbe vezet. Ott érdemes egy kitérőt tenni a „Nonseumba”, hogy megcsodáljuk a szokásostól eltérő találmányokat. A kerékpárút dombos vidéken Altlichtenwarthon keresztül Großkrutba vezet. A romantikus Kellerberg pincesoron át tehetünk egy kitérőt a Wartbert kilátóhoz, ahonnan csodás kilátás tárul elénk a Weinviertel messzeségébe. Végül Walterskirchenen keresztül térhetünk vissza Poysdorfba.
   
 • Veltelini (68 km): A túra Poysdorfból indul és Staatz várromjai mellett halad el. Májustól októberig akár egy vezetett túra alkalmával többet is megtudhatunk a romok és a régió történelméről (a vezetést előre kell foglalni). A Staatzer Klippe doboldalában a legfinomabb pralinékat és édességeket állítják elő. Amennyiben tenne itt egy látogatást, kérjük, előre jelezze. Kottingneusiedlen keresztül jutunk el Wildendürnbachba, ahol a „Galgenberg” pincesort mindenképp látni kell, hiszen 2013-ban az év pincesora kitűntetést is magának tudhatta. Aztán a cseh határ mentén kerekezünk Ottenthal falujáig, ahonnan már nincs messze Falkenstein bortermelő települése. Poysdorf innen mög 17 km kényelmes tekerés. Bennfentes tipp: Ne hagyja ki a „Nonseum” múzeumot Herrnbaumgartenben, ahol szokatlannál szokatlanabb találmányokat csodálhatunk meg.
   
 • Szilváni (64 km): A túra Poysdorfból indul és Walterskirchen, valamint Bullendorf településein keresztül Wilfersdorfig vezet. Itt található a wilfersdorfi Liechtenstein kastély, mely egyike a tartomány TOP úti céljainak, így mindenképp érdemes megnézni. Innen Mistelbachba és Asparn/Zaya-ba kerekezünk tovább, ahol a MAMUZ Museum Mistelbach és a MAMUZ Schloss Asparn várnak. Hörersdorf és Ameis településein keresztül jutunk végül vissza Poysdorfba. Bennfentes tipp: Látogasson el a Wein- und Traubenwelt élményvilágba Poysdorfba, ahol a bor nyomába eredhet.
   
 • Liechtenstein útvonal (76 km):A Liechtenstein útvonalon Poysdorfból Herrnbaumgartenen és Schrattenbergen át a határ túloldalára, a csehországi Valticebe kerekezhetünk. Ott mindenképp érdemes meglátogatni a valticei Liechtenstein kastélyt. A kastély évszázadokon át a Liechtenstein család tulajdonában volt és a barokk építészet egyik legjelentősebb képviselője Csehországban. A kerékpárút innen Lednicebe vezet, ahol Liechtenstein hercegének pompás nyári rezidenciáját találjuk egy egyedülálló pálmaházzal. Innen indulunk vissza Ausztriába és Reintalnál átkelünk a határon. Innen Altlichtenwarth-ba megyünk, ahol a kitáblázott Welschriesling-útvonalon haladunk tovább. Großkruton és Walterskirchenen keresztül jutunk vissza Poysdorfba (ne feledje útlevelét!)

Esti kikapcsolódásként pedig elfogyaszthat egy Heurigenjause-t, vagyis egy házi készítésű, jobbára hideg harapnivalót a régióra jellemző hagyományos borozók, vagyis a Heurigerek egyikében. Igény esetén szívesen elküldjük a heurigerek nyitva tartási idejét.

Szolgáltatások

 • 2 vagy 4 éjszaka választható szálláson, Poysdorfban a Genießerhof Haimer**** vagy Hotel Neustifter - ben vagy Falkensteinban a Stadler (4 virágos kategóriájú) szálláshelyen
 • Borkulinária (4-fogásos menü, borkísérettel): Poysdorfban a Hotel Neustifterben, Falkensteinban a sieben:schläfer-ben
 • Belépö a poysdorfi boros élményvilágba a WEIN + TRAUBEN Welt-be
 • Kerékpár térkép

Árinformáció

 • 2 éjszaka:
  EUR 186,- /fő kétágyas szobában a Genießerhof Haimer-ben (egyágyas ár € 246,-)
  EUR 194,- /fő kétágyas szobában a Hotel Neustifter-ben (egyágyas ár € 240,-)
  EUR 163,- /fő pro kétágyas szobában a Weingut Stadler-ben (egyágyas ár € 185,-)
   
 • 4 éjszaka:
  EUR 306,- /fő kétágyas szobában a Genießerhof Haimer-ben (egyágyas ár € 426,-)
  EUR 322,- /fő kétágyas szobában a Hotel Neustifter-ben (egyágyas ár € 414,-)
  EUR 260,- /fő pro kétágyas szobában a Weingut Stadler-ben (egyágyas ár € 304,-)

Az árak a szállodai illetéket nem tartalmazzák. További információ: www.niederoesterreich.at/taxen

Ajánlat időtartama

 • foglalható 2020.04.01. tól 2020.11.15.

Ajánlatkérés

Csillagtúra a veltelini vidékén ajánlatkérés

Utazás időpontja
Az Ön adatai
Személyes adatait (név, cím, e-mail cím, telefonszám) és az utazásra vonatkozó adatait (érkezés és utazás napja, személyek száma, gyerekek száma és életkora) csak azzal a céllal tároljuk és továbbítjuk a szállásadók/szolgáltatók felé, hogy azok érdeklődésére válaszolni tudjanak. Adatait egyéb harmadik félnek nem továbbítjuk. Érintettként jogairól, ill. rólunk, mint az adatfeldolgozásért felelősről adatvédelmi szabályzatunkban tájékozódhat.