A kikapcsolódás ideje Alsó-Ausztriában

Alsó-Ausztria hüttéi különösen télen kedveltek. Nem csoda, hiszen az időtöltés sehol nem kellemesebb a sok finomság mellett.

Egy rusztikus hütte közvetlenül a sípálya mellet, házikoszttal és feledhetetlen kilátással – sokak erről álmodnak. Ahhoz, hogy a szabadsága igazi kikapcsolódás legyen, csak a jó címet kell ismerni. Mi négyet mutatunk be Önnek…

A szabadság azért van, hogy élvezzük
Milyen lenne egy hegyi túra hütte nélkül, egy síelés anélkül, hogy utána valahová betérnénk, a téli pihenő skiwasser nélkül? valahogy nem lenne az igazi, ugye? Ezért bemutatunk Önöknek néhány hüttét, amelyek közismertek vendéglátásukról.

Romantika közvetlenül a pálya mellett:
Stadleralm és Berggasthof Mönichkirchner Schwaig

Alsó-Ausztria első pecséttel elismert élvezeti almhüttéje, a Stadleralm az Ötscherre nyíló csodás panorámájával és fekvésével kápráztat el: Az Annaberg síterület közvetlenül az ajtó előtt kezdődik! A Mönichkirchen síterület mesebeli tájának kellős közepén található a Berggasthof Mönichkirchner Schwaig. Romantikus napokat tölthetünk el itt a rusztikus önellátó blokkhüttékben.

Síelőknek és sítúrázóknak:
Wirtshaus Gut Weißenbach és Waxriegelhaus

A Forstalm lábánál található a Wirtshaus Gut Weißenbach. S mivel a gazda egyben síoktató is, vendégeit magával is viszi a lejtőre! Ugyan nem közvetlenül a sípálya mellett található, de éppen ezért alkalmas a sítúrázóknak a Waxriegelhaus a Raxon. A fáradhatatlan vándorokat házikoszttal várják, ha hazatérnek: A Waxriegel-sörhöz az óriási Waxriegel-gombóc dukál.