Kirándulás natúrparkokban

Az utolsó napsütéses őszi napok ideális feltételeket nyújtanak egy pihentető és egyben izgalmas túrához Alsó-Ausztria natúrparkjaiban.

Amikor a természet őszi ruhát ölt, ismét itt az ideje, hogy széldzsekit húzzunk és becsomagoljuk a hátizsákot. Alsó-Ausztria natúrparkjai ugyanis ősszel mutatják legeslegszebb arcukat.

Legendás szerkövek a Blockheide Természeti Parkban

Egész sor mítosz kapcsolódik a Blockheide Natúroakban található, lenyűgöző szerkövekhez. Javaslatunk: Járja végig az izgalmas Gránit-gyalogtúrát, amely pompás panorámákkal kecsegtet. Útközben ellátogathat az UnterWasserReich Schrems Természeti Park és felláp területére is, ahol megismerkedhet a waldvierteli tavak és mocsarak elbűvölő világával, s ahol Ausztria legnagyobb vidraállománya található. Ideális túra családoknak, kalandokat kedvelőknek és a geológia iránt érdeklődőknek.

Szervusz! – köszöntenek a vaddisznók a Sparbachi Natúrparkban

Mödling közelében, Ausztria legrégibb Natúrparkjában „állati” kalandok, érdekfeszítő lovagi történetek és egy óriási játszótér – utóbbi fa tetejére épített házikóval – várnak a látogatókra, kicsikre és nagyokra egyaránt. A Sparbachi Natúrpark bejárására egyébként kiválóan alkalmas ez a túraútvonal. Sok felejthetetlen pillanatot kívánunk Önnek!

Pillantás az Ötscherre a Hohe Wand Natúrpakból

Ha szarvasokkal, alpakákkal találkozunk, természeti kincseket fedezünk fel és a felhők felett járunk, akkor bizonyára a Hohe Wand Natúrparkban található Ötscher panoráma túraútvonalon kirándulunk. Ezen a csodálatos szakaszon jutunk el a Skywalk kilátóteraszhoz is, miközben páratlanul szép kilátások nyílnak az Ötscher hegységre, mielőtt a sziklaperem mentén továbbhaladnánk a jól megérdemelt pihenő felé!