Kitzhütte: Mountainbike-kal egészen a turistaházig

Rövid útszakasz, számtalan játéklehetőség, szívélyes légkör: A Hollenstein an der Ybbs-i Kitzhütte közkedvelt a családosok és a kerékpárosok körében.

A hamisítatlan vidéki hangulatú alpesi legelő (Alm) az alsó-ausztriai Eisenwurzen Natúrparkban, 1.280 méteres tengerszint feletti magasságban fekszik. Könnyű túrával egyszerűen elérhető Hollenstein felől.

Hollensteinből elindulva könnyű gyalogtúrával érjük el a gondozott, takaros alpesi legelőt. A Kitzhütte a viszonylag gyors megközelíthetőségnek, a számtalan játéknak, a portán élő különféle állatoknak és a szálláslehetőségnek köszönhetően a többgyermekes családok körében is igen kedvelt.

A jószágokat június elejétől szeptember 29-ig tartják fent a legelőn. A 110 tehenet számláló csordát Szent Mihály napján terelik le a faluba, de a Kitzhütte rendszerint október közepéig még nyitva tart.

Törpenyulak, kecskék, macskák

A turistaház szálláslehetőséget is kínál matracos hálóteremben. Regionális italokat, finom alpesi uzsonnát fogyaszthatunk, a gyerekeknek pedig valóságos kis paradicsom ez a hely. Ha több napig maradunk, ne hagyjuk ki a tábortűz melletti grillezést! A portán élő állatok – törpenyulak, kecskék, macskák – a legkisebbek kedvencei.

Sportolók külön mountainbike-úton is eljuthatnak közvetlenül a Kitzhütte-hez. Minden év augusztus első vasárnapján zenés rendezvényt tartanak szabadtéri szentmisével.

Megközelítés: Hollensteinből (1,5 h) vagy Kleinpromau településrész felől (2 h)

Túrák - Kitzhütte

A tartomány és az Európai Unió támogatásával.

  • Förderlogo_noe_hu
  • Förderlogo_LE14-20_hu
  • Förderlogo_leader_hu
  • Förderlogo_EU_hu