KREMSTALWEG gyalogtúra útvonal (Nr. 625)

A 93 kilométeres gyalogtúra-útvonalon közvetlen közelről csodálhatjuk meg a déli Waldviertel változatos arculatát.

A Kremstalweg gyalogos körtúra égbeszökő, tágas fennsíkok, különleges kilátóhelyek és érintetlen folyóvölgyek között vezet a tartományi kiállítás régióján keresztül.

A teljes felfedezőtúra hossza nem egészen 100 km (mintegy 5 napi szakaszra osztható), de vajon ki számolja a kilométereket, amikor ilyen intenzív tapasztalatokban, túraélményekben van része? A Kremstalweg ugyanis megmutatja, mitől oly egyedi és értékekben gazdag a Waldviertel: vándorlásunk során fennsíkok, lélegzetelállítóan szép panorámák, sűrű erdők borította, hűvös, üdítő völgyek váltakoznak. Végtelen mákföldek, lágy zöld gyümölcsös rétek és ligetek, tarka kertek, csendes tavak és különleges sziklaalakzatok szegélyezik utunkat. Az erdőkben a hűs talaj, a tűlevelek és gombák jellegzetes, leírhatatlan illatkeveréke ősi életerőt sugároz. A Kremstalwegen haladva gyakran bukkanunk ódon malmokra, fűrésztelepekre, amelyek az itt élők egykori életmódjáról és gazdálkodásáról tanúskodnak. Mindezek mellé az aranyló barna színű Große és Kleine Krems folyók lágy csobogása szolgáltat kísérő zenét, teljessé téve a szabad, gondtalan, lendületes túrázás élményét.

Látnivalók az útvonal mentén

  • Gudenus-barlang: A neandervölgyiek otthonában: a Gudenus-barlang Közép-Európa legfontosabb kőkorszaki lelőhelyei közé tartozik.
  • Edlesbergi-tó: Különösen horgászoknak ajánljuk – és mindazoknak, akik csupán pihenni, feltöltődni szeretnének.
  • Vasúti híd a Weyrer-tó mellett: Az egykori vasútvonalból mára csak az impozáns viadukt maradt meg.
  • A Wiegenstein Bad Traunsteinben: Bad Traunstein erdeiben hatalmas gránitalakzatok tanúskodnak a Waldviertel geológiájáról és némely hihetetlen eseményről.
  • Am Zwickl: A Große és Kleine Krems folyók találkozásánál jött létre a Waldviertel egyik legszebb folyómenti völgye.