Freigut Thallern, Gumpoldskirchen, © Niederösterreich-Werbung/Andreas Hofer

Kulináris ősz Alsó-Ausztriában

Igazán változatos élményeket kínál az ötödik évszak, az augusztus közepétől november végéig tartó borősz Alsó-Ausztriában.

Csak egy séta, pár napos kiruccanás, vagy akár a dolgos hétköznapokat feledtető hosszú szabadság. Aligha lehet jobbat beszélgetni, álmodozni, kikapcsolódni a mindennapokból, mint a sárguló levelű szőlőkben barangolva, vagy a valamelyik hagyományos pincesorban rendezett szüreti fesztiválon. Alsó-Ausztria borászati kultúrájának hála kéz a kézben járnak a nagyszerű borok és a kitűnő építészet, amelyben hagyomány és korszerűség kapcsolódik össze.

Alsó-Ausztriai borősz

Alsó-Ausztria borászai a határokon túl is ismertek boraik és különleges borászati építészetük révén. Az alsó-ausztriai borősz idején a gazdák az év termését 1.100 pincesoron ünneplik az alsó-ausztriai borutak mentén. A Weinviertel számos rendezvénnyel várja látogatóit ebben az időszakban. Azoknak, akik inkább kis körben szeretik élvezni az ínyencségeket, a piknikezést ajánljuk a Weinviertel legszebb helyein. A jellegzetes osztrák kisvendéglőkben (Heuriger) is megkóstolhatjuk baráti körben a helyi finomságokat és kitűnő borokat. A Genussmeile fesztivál alkalmából a Bécsi-erdőben több mint 80 borász invitálja a vendégeket a „világ leghosszabb söntéséhez”. Alsó-Ausztriában mindenki talál kedvére valót, legyen szó akár borkóstolós, borozgatós szabadságról vagy kulináris élvezetekben gazdag kirándulásról.

A finom ízek évszaka

A Waldviertelben ínyec fesztiválok invitálják a vendégeket a betakarítás megünneplésére. A különböző rendezvényeken a mák, a krumpli és a ponty mellett még sok más termék a főszereplő. A mostvierteli ínyenc utazás pedig a régió kulináris felfedezésére csábítja a látogatót.

Irány az alsó-ausztriai borősz a legszebb helyszínekkel!

A finom ízek évszaka

Waldviertel burgonya, © Waldviertel Tourismus/ ishootpeople.at

Krumplifesztiválok

A waldvierteli őszi krumplifesztiválok keretében sokszínű programokon vehetünk részt, amelyek elsősorban gasztronómiai élményekkel kecsegtetnek!

Tovább olvas