Fotókiállítás La Gacilly-Baden

Európa legnagyobb szabadtéri fotókiállítását immáron ötödik alkalommal rendezik meg a Bécs melletti Badenben.

Lenyűgöző képeket láthatunk a fotóművészet kiváló képviselőitől a Bécs melletti Badenben megrendezett szabadtéri fotókiállításon 2022. június 9. és október 16. között. A kiállítás mottója "Észak felé!".

Jacques Rocher fotóművész 2004-ben szülőhelyén, a bretagne-i La Gacillyben hozta létre az első kiállítást, amelyet teljes egészében az ember és a környezet témájának szentelt. A La Gacilly-i kiállítást abból a mély meggyőződéséből hozta létre, hogy az embereknek kötelességük folyamatosan gondolkodni bolygónk jövőjéről, humanista és fenntartható koncepciókat kell keresni arra, hogyan bánjunk a természettel és hogyan éljünk vele harmóniában. Azzal a céllal hozta létre Jacques Rocher a fotókiállítást, hogy a művészi fotográfia és a fotóriporteri munka összekapcsolódjon. Lois Lammerhuber, Ausztria egyik legjelentősebb kortárs fotóművésze régóta barátságban áll Jacques Rocherrel. Ez a kapcsolat vezetett többek között ahhoz is, hogy Lammerhuber végül La Gacillyt a Bécs melletti Badenbe hozta.

Baden városa színpaddá alakul

A világ legjobb fotóművészei varázslatos képeikkel Baden városát már ötödik alkalommal, ezúttal  az „Észak felé” mottóval, 2022. június 9. és október 16. között műalkotássá változtatják. A kiállításon több mint 1500 fényképet láthatunk, a legnagyobb egy 280 m²-es vásznon tekinthető meg. A Brusattiplatzon található látogatóközponttól indulva két útvonalon, összesen 7 km hosszan sétálhatunk Baden óvárosában, a Doblhoffparkon és a Gutenbrunner parkon keresztül, a fényképeket mindig szem előtt tartva - és mindezt ingyenesen belépőjegy nélkül!

La Gacilly Baden-Photo