La Gacilly fotófesztivál Baden

Európa legnagyobb fotófesztiválja 2018 óta már Baden bei Wienben is látogatható.

„Himnusz a Földhöz” mottóval 2019. június 1. és szeptember 30. között a fotóművészet színe-java egy gigantikus szabadtéri galériában magával ragadó képi világot jelenít meg.

Természet, szépség, fényképészet

A fotóművész, Jacques Rocher 2004-ben, szülővárosában, a bretagne-i La Gacilly-ben hívta életre az emberrel és természettel foglalkozó fotófesztivált. A fényképész meggyőződése, hogy mindenkinek kötelessége bolygónk jövőjével foglalkozni, mely érdekében olyan humanista és fenntartható megoldásokra van szükség, melyek környezetünket és a békés együttélést szolgálják. Erre az eszmére fűzte fel a fotófesztivált, mely társadalmi fontossága abban is rejlik, hogy összehozza a művészi és újságírói fényképészet nemzetközi képviselőit.

Amikor a város színpaddá lesz

A „Himnusz a Földhöz” mottóval, képekben megjelenített történetek mágikus esztétikumának köszönhetően június 1. és szeptember 30. között Baden már második alkalommal válik egy hatalmas műalkotássá. A fesztivál akár 280 m²-es vásznakon megjelenített fotókkal, a Brusattiplatzon található látogatói központtól, két útvonalon halad majd hét kilométeren át Baden óvárosában, ill. a „Doblhoffpark“ és a „Gutenbrunner“ parkon keresztül. És mindez ingyenes belépés mellett!

A világ nagyban és részletekben

A kortárs fényképészet a Föld állapotát mutatja be annak egyedülálló szépségével és veszélyeivel együtt, melyek a kék bolygóra és az emberiségre leselkednek. A képek az egészen részletestől a globálisig terjednek, mint pl. Spike Walkers felnagyított felvételei az életről, mint ahogy az a mikroszkóp alatt látható, vagy Thomas Pesquets alkotásai a Földről, melyeket akkor készített, amikor 196 napig asztronautaként az ISS nemzetközi űrállomáson bolygónk körül keringett. „Az űrhajó a legkiválóbb hely ahhoz, hogy megfigyeljük a Földet”, jegyezi meg lelkesen Thomas Pesquet – „minden szépségévvel és sebezhetőségével együtt”.

26 fényképész, egy fotóművész-munkacsoport és 16 kiválasztott bretagne-i és alsó-ausztriai iskola képviselője ábrázolja az emberi létet űr és mikrokozmosz között, akikben közös a béke, tolerancia és a problémamentes együttélésben való hit, valamint a humanisztikus szemlélet.

A kiállítás többek között Philippe Bourseiller, Jean Gaumy, Olaf Otto Becker, Matthieu Ricard, William Albert Allard, Shana & Robert Parke Harrison, Karen Knorr, Jan C. Schlegel, Michael Nichols, Emil Gataullin, Claudia Andujar, Miguel Dewever-Plana, Brent Stirton, Fausto Podavini, Emanuele Scorcelletti, Frédéric Delangle, Phil Hatcher-Moore, Édouard Elias, Catalina Martin-Chico, Stéphane Couturier, Patrick Tourneboeuf, Chris Jordan, Matjaz Krivic, Laetitia Vancon, Andréa Mantovani és Joséphine Brueder alkotásait mutatja be.

La Gacilly Baden-Photo