A leghosszabb folyamtól a legnagyobb tóig

A Duna partjától a Fertő-tóig.

„Szellő, bor és víz“ – így foglalhatnánk össze címszavakban a kb. 97 km hosszú kerékpáros felfedezőtúrát, amely az illatozó Duna-menti szőlőültetvényektől a Fertő-tó nádasok övezte partjáig vezet.

Nincs hiány felfedezésre váró történelmi emlékekben: testközelből ismerhetjük meg a római kort és a barokk életkedvet egyaránt. A természetkedvelők is találnak kedvükre valót a Duna-menti Nemzeti Park ártéri erdeiben, vagy a Fertő-tó – Seewinkel Nemzeti Park érintetlen nádasaiban. A felfedezőtúra valóra váltja mindazt, amit ígér.

A kellemesen sík terep mentén található számos vendéglátóhely nem csak vízzel és borral, hanem különféle ínyencségekkel is várja a betérőket. Vonattal kényelmesen és gondtalanul közelíthetjük meg a túra mindhárom részszakaszát: az egyik Neusiedl am See-ből Bruck an der Leitha érintésével Petronell Carnuntumba vezet, a másik Petronell Carnuntumból Kittsee-be, a harmadik pedig Kittsee-től Neusiedl am See-ig kanyarog. Mind a kiinduló, mind a célpontok jól megközelíthetők tömegközlekedési eszközökkel.

Tovább a „A Duna és a Fertő-tó találkozása” felfedezőtúrához