Mountain bike trail parkok a Bécsi-erdőben

Innováció a Bécsi-erdőben.

Kettő, különböző nehézségi fokozatokkal rendelkező trail park gondoskodik a határtalan MTB örömekről a Bécsi-erdőben.

Trail-centrum Weidlingbach

A Trailpark Weidlingbach megnyitásával 2016-ban új MTB-korszak indult el a Bécsi-erdőben. Igazi MTB élvezet egy fun line és egy flow line nyomvonalon.

A trail parkot a szomszédos MTB-útvonalhálózat szakaszairól, ill. a shared trailekről is elérhetjük, melyeket túrázók és kerékpározók egyaránt használnak.

Weidlingbach fun line
A fun line ösvény leginkább haladó MTB-osoknak ajánlott. Számos éles kanyart és ugratót tartalmaz, de ennek ellenlére kevésbé gyakorlott bringások is gond nélkül helyt állnak rajta. A 35 éles kanyaron kívül különböző elemeket és akadályokat (pl. 8 table, 1 hip jump, 2 step down, stb.) foglal magába.
Hossz: 1,5 km
Szintkülönbség: 175 m

Weidlingbach flow line
Kezdőknek és családoknak is alkalmas pálya, mely a tájhoz igazodva folytonosan halad és számos éles kanyaron és néhány bukkanón át a völgy felé kanyarog. A vége felé szinte nehezebbnek tűnik, mint a fun line, de csak azért, mert hosszabb a menetidő. 69 éles kanyart és öt hullám alakú bukkanót tartalmaz.
Hossz: 1,8 km
Szintkülönbség: 175 m

További információ
A szakaszok építése és fenntartása a Wienerwald Trails egyesület és annak számos önkéntes segítőjének jóvoltából lehetséges.

A Trailpark Weidlingbach nyitva tartásásról és a pályák aktuális állapotáról közvetlenül a Wienerwald Trailsnél tájékozódhat.

Trail-centrum Hohe Wand Wiese

Flow line
Minden MTB-kezdőnek és családoknak is ajánlott nyomvonalak enyhén hullámos szakaszokkal és sok kanyarral. Pattanj nyeregbe!

KendA line
Trükkös ösvény gravity- & airtime rajongóknak számos akadállyal: table, double, gap és step-down. Minden akadály megkerülhető a „Chicken-Lines“ nyomvonalon (könnyű változat). Irány a pálya!

Enduro line
Természetközeli és csak enyhén módosított – ez a Saalbach signature trail. Igazi bioszférapark-ösvény minden kitartó kerekezőnek.

Uphill line
Jó erőnlétet igénylő, technikailag igényesebb verziója az erdészeti útnak mérsékelt emelkedővel és változatos szakaszokkal felfelé. 

További információ
A Hohe Wand Wiese Trail-centrumról és a pályák állapotáról itt tájékozódhat.