Natúr-szállodák és biokertészek

Hotel és látványkert egyben: Alsó-Ausztria kertes szállodáiban friss bio-alapanyagokból főznek, ahol a vendég egyben a zöld területek előnyeit is élvezheti

Ha a vendégeik komfortjáról van szó, akkor egyre több szálloda használja immár a saját kertjét. A kertben mindenki megpihenhet, a bio-termesztésű zöldségek és fűszerek pedig a konyhába kerülnek.

Délutáni szunyókálás göcsörtös fák alatt? Vagy málnát szedne a bokrokról? Üdvözöljük Alsó-Ausztria kertes szállodáiban!

Ablak a natúrkertre
Maria és Josef Huber, az arbesbachi Gästehaus Huber fogadónál szenvedélyes kertészek. Nagy látványkertjükben még méhcsaládok is laknak. Huber úr még azt is megengedi, hogy az érdeklődők megnézzék, hogyan is dolgozik a méheivel! A Molzbachhof paradicsomkertben a vendégek a fürdőtó és a faházikó energiaszigetén pihenhetnek meg. A szomszédos málnakertben régi növényfajtákat termesztenek. Nassolni bárhol szabad!

Ízletes bio-körforgás
A Naturhotels Steinschalerhof und Steinschaler Dörfl kertjeiben jó ezer növény nő. De a bio-oázisok nem csupán a pihenés célját szolgálják.  A bio-termés – zöldség, gyümölcs, vadfűszer – közvetlenül a konyhába kerül. Innen pedig frissen a vendégek asztalára, akár vegetáriánus ételként is.