Nyári koncertek álomszép helyszínen

Ragyogó programokkal indul a nyár Grafeneggben: A Szentivánéji Gálaműsort nyári koncertsorozat követi, aztán megnyitja kapuit a 11. Grafeneggi Fesztivál.

Semmi sem változott Grafeneggben? Szó sincs róla: a számtalan meglepetés a részletekben rejlik. A nyári koncertek és a Grafeneggi Fesztivál kihagyhatatlan élményt ígérnek a zenekedvelőknek.

Június 22-én és 23-án kezdődik a grafeneggi nyári szezon a Wolkenturm színpadán rendezett Szentivánéji Gálaműsorral. Ezt követően hét héten át szombatonként ismét sor kerül a közkedvelt nyáresti koncertekre. A hangversenysorozat programja széles skálán mozog a barokktól a kortárs zeneművészetig. A rendezők idén különösen a musical- és filmrajongóknak igyekeznek kedvében járni.

A sorozatot követően nemzetközi zenekarok és szólisták – régi ismerősök és Grafeneggben most először szereplő kiváló előadók – örvendeztetik meg a közönséget a Grafeneggi Fesztivál keretében. Az idei repertoárban különleges helyet foglal el Gustav Mahler életműve három szimfóniával és a zeneirodalom egyik legszebb dalciklusával. Arról, hogy a grafeneggi nyár kimagasló zenei élmény legyen, többek között Dmitrij Hvorosztovszkij és Aida Garifullina énekhangja, Martin Grubinger és Vagyim Repin virtuóz szólójátéka, valamint olyan karmesterek tudása gondoskodik, mint Szemjon Bicskov és Daniel Harding. A zene élő, fejlődő szervezet – ezt az igazságot idén az amerikai származású Brad Lubman karmester és zeneszerző testesíti és jeleníti meg „Ink Still Wet“ c. zeneszerző- és karmester-workshopjában.

Grafenegg Fesztivál

Ajánlataink…