Csillagtúra Retz vidékén

Bringás nyaralás a bor körül

Kedélyes kerekezés. Ez a jelző illik leginkább a Weinviertel kerékpártúráira, hiszen számos helyi borozó, borászat és pincesor nyújt it lehetőséget arra, hogy megpihenjünk és felfrissüljünk. Ausztria legnagyobb bortermelő vidékén több mint 1600 km kerékpárút húzódik, mely mentén romantikus szőlőskerteket és történelmi remekműveket találunk. A patinás építmények nemcsak gyönyörű látványt nyújtanak, hanem meglátogatni is mindenképp érdemes őket.   

Retz borvárosa a kiindulópont, ahonnan két keréken különleges túrák várnak:

 • Weinviertel DAC túra (56 km): A túra a retzi élménypincénél indul, ami 21 kilóméterével Közép-Európa leghosszabb pincéje. A röschitzi Weberkeller érintésével, ahol történelmi agyagfaragások díszítik a pincét, a zellerndorfi Maulavern pincesorig kerekezünk. Itt egy pohár bor vagy friss szőlőlé kíséretében kipihenhetjük az út fáradalmait, mielőtt visszaindulnánk Retzbe.
 • Reblaus-kerékpárút (35 km): Retzből Drosendorfba legkényelmesebben a Reblaus-Express vonat fedélzetén, azon belül is a Heurigen-vagonban juthatunk el, ahol a régió pincészetei különleges kulináris élményekről gondoskodnak. Visszafelé a Reblaus-kerékpárút dúsan zöldellő szőlőskertek, messze elnyúló szántóföldek és idilli kis borozók mentén vezet, ahol akár egy-két pohárka bort is megihatunk.
  FIGYELEM: A Reblaus Express vonat csak hétvégén és ünnepnapokon közlekedik. Itt látogathat el a honlapra, ahol a pontos menetrend is megtalálható.
 • Bor és kultúra kerékpárút (55 km): Enyhén lankás vidéken és idilli szőlőskertek mentén kerekezhetünk a bor és kultúra kettős kínálata mellett. Szánjon egy kis időt a kulináris élvezetekre is és nézzen meg minden látnivalót ezen a határt átszelő kerékpárúton.

Szolgáltatások

 • 2 vagy 4 éjszaka az Althof Retzben (négycsillagos kategória) vagy a Weingut Bauer borászatnál Jetzelsdorfban (négyvirágos minősítés)
 • borkulinária (négyfogásos menü borkísérettel): amennyiben Retzben szállunk meg, az Althof Retzben, amennyiben a Weingut Bauer borászatnál szállunk meg, a Gasthof Raymundban
 • vezetett látogatás a retzi élménypincében borkóstolóval
 • kerékpáros térkép

Árinformáció

 • 2 éjszaka:
  EUR 235,- / fő kétágyas szobában az Althof Retzben (egyszemélyes szoba EUR 265,-)
  EUR 181,- / fő kétágyas budget szobában az Althof Retzben (egyszemélyes szoba EUR 201,-)
  EUR 190,- / fő kétágyas szobában a Weingut Bauer borászatnál (egyszemélyes szoba EUR 169,20)
   
 • 4 éjszaka:
  EUR 403,- / fő kétágyas Gutshof szobában az Althof Retzben (egyszemélyes szoba EUR 463,-)
  EUR 295,- / fő kétágyas budget szobában az Althof Retzben (egyszemélyes szoba 335,-)
  EUR 312,- / fő kétágyas szobában a Weingut Bauer borászatnál (egyszemélyes szoba EUR 271,-)

Az árak a szállodai illetéket nem tartalmazzák. További információ: www.niederoesterreich.at/taxen

Ajánlat időtartama

 • foglalható 2021.04.01. tól 2021.11.15.

Ajánlatkérés

Csillagtúra Retz vidékén ajánlatkérés

Utazás időpontja
Az Ön adatai
Személyes adatait (név, cím, e-mail cím, telefonszám) és az utazásra vonatkozó adatait (érkezés és utazás napja, személyek száma, gyerekek száma és életkora) csak azzal a céllal tároljuk és továbbítjuk a szállásadók/szolgáltatók felé, hogy azok érdeklődésére válaszolni tudjanak. Adatait egyéb harmadik félnek nem továbbítjuk. Érintettként jogairól, ill. rólunk, mint az adatfeldolgozásért felelősről adatvédelmi szabályzatunkban tájékozódhat.