Duna- menti kerekezés, Wachau

A Duna alsó-ausztriai régiója, ahol a világörökség részét képező, lélegzetelállítóan gyönyörű Wachau is található, régóta közkedvelt úticél. Szívesen keresik fel a kerékpározás és a gasztronómia kedvelői a világ minden részéből. A számos, különböző nehézségi fokú szakaszon szó szerint közvetlen közelről tapasztalhatjuk és élhetjük meg a szemet gyönyörködtető tájat.

1. nap: Megérkezés a Wachauba és éjszakai szállás egy kedélyes wachaui bett & bike szálláshelyen. Az ún. bett & bike minőségtanúsítvánnyal rendelkező egységek egy éjszakára is szívesen fogadják és biztonságos kerékpártárolókkal várják a kerékpárosokat. Lehetőség nyílik az átázott ruhák, felszerelések megszárítására is. A házigazdák ezen felül kisebb szerelnivaló esetén szerszámmal is kisegítik a bringásokat, vagy felveszik a kapcsolatot a legközelebbi kerékpárszervizzel.

A 2. napon Ön birtokba veszi a kölcsönkerékpárt, és Spitz-ből elindulva régi bortermelő településeken át kerekezhet kedélyesen Weissenkirchen és Dürnstein érintésével Krems-ig. Az út mentén éttermek, vendéglők és Best of Wachau vendéglátóegységek egész sora kínál alkalmat a regionális konyhával való ismerkedésre. Krems-ben a történelmi óváros gyalogos zónájában üzletek, kávéházak, termelői piac, valamint múzeumok és templomok várják a kirándulót. A Stein–Mautern-i Duna-hídon átkelve a folyó déli oldalán, a Dunai kerékpárúton halad tovább. A számos jellegzetes borozó bármelyikébe betérve nemcsak a régió finom nedűit, hanem mindennapi életét is megismerheti. A Spitz és Arnsdorf között közlekedő kompjárattal érkezik vissza a túra kiindulópontjára. Az útszakasz hossza kb. 40 km

A 3. napon a Wachau felső vidékére látogathat el: Willendorfban érdemes felkeresni a híres Vénusz-szobor lelőhelyét és a Venusium kőkorszaki múzeumot. Ezután a Duna északi partján vezet tovább az út Emmersdorf irányába, egészen a Weitenegg Szabadidőközpontig, ahol szép kialakítású strand hívogat hűs csobbanásra. Onnét a pöchlarni Duna-hídon átkelve a folyó déli oldalán kerekezhet visszafelé Melkbe. A Melki Apátság épületével és a bencés szerzetesek életével csoportos idegenvezetés keretében ismerkedhet meg. Késő délután hajóval tér vissza szálláshelyére, az út során a Wachau legszebb tájait csodálhatja meg a fedélzetről. Az útszakasz hossza kb. 40 km

A 4. napon a Wachau hátsó vidékét érdemes felfedezni. A Spitzer Graben völgyén át a régió legmeredekebb szőlőteraszai mentén vezet az út. Mühldorfból a déli Waldviertel településein – többek között Trandorfon, Raxendorfon – át haladva illatos rétek és erdőségek mentén kerekezhet. Az út a Weiten patak völgyében folytatódik, amelyet a “napórák völgyének“ is neveznek. Emmersdorfban tér rá újból a Dunai kerékpárútra, amely a Wachau szépséges tájain keresztül kanyarog a szálláshelyig. Az útszakasz hossza kb. 50 km

5. nap: Kiadós reggeli után hazaindulás.

A csomag tartalmazza a következő szolgáltatásokat:

  • 4 x éjszaka szállás svédasztalos reggelivel egy wachaui bett & bike szálláshelyen
  • 1 x kerékpárkölcsönzés 3 napra
  • 1 x belépődíj a Melki Apátságba, csoportos idegenvezetéssel együtt (Idegenvezetés kérhető német, angol nyelven, valamint előzetes egyeztetéssel francia, olasz és magyar nyelven is lehetséges)
  • 1 x hajóút Melk – Spitz vagy Spitz - Melk
  • 1 x regionális termékek kóstolója a melki Tastedilleryben
  • 1 x Alsó-Ausztria kerékpáros térkép

Árinformáció:
Csomagár kétágyas szobában személyenként, idegenforgalmi adó nélkül 479,00 €-tól
Egyágyas felár (idegenforgalmi adót nem tartalmazza): külön érdeklődésre

Az ár nem tartalmazza a következő, helyben fizetendő díjakat:
Spitz-Arnsdorf közti kompátkelés díja
Idegenforgalmi adó 1,60 € személyenként és éjszakánként (15. életévet betöltött személyek után fizetendő)

Szervező:
Donau Neiderösterreich GmbH, A-3620 Spitz an der Donau, Schlossgasse 3, GISA-szám: 13091941
A Donau Niederösterreich Tourismus GmbH általános szerződési feltételei érvényesek, melyeket a következő oldalra kattintva talál: www.donau.com/impressum.

Az árak a szállodai illetéket nem tartalmazzák. További információ: www.niederoesterreich.at/taxen

Ajánlat időtartama

  • foglalható 2023.04.07. tól 2023.10.29.

Ajánlatkérés

Duna- menti kerekezés, Wachau ajánlatkérés

Utazás időpontja
Az Ön adatai
Személyes adatait (név, cím, e-mail cím, telefonszám) és az utazásra vonatkozó adatait (érkezés és utazás napja, személyek száma, gyerekek száma és életkora) csak azzal a céllal tároljuk és továbbítjuk a szállásadók/szolgáltatók felé, hogy azok érdeklődésére válaszolni tudjanak. Adatait egyéb harmadik félnek nem továbbítjuk. Érintettként jogairól, ill. rólunk, mint az adatfeldolgozásért felelősről adatvédelmi szabályzatunkban tájékozódhat.
Ezt az oldalt a reCAPTCHA védi, és a Google adatvédelmi irányelvei és szolgáltatási feltételei érvényesek.