Pedállovagok a hadvezér nyomdokában

Bringával a Marchfeldkanal-kerékpárúton Alsó-Ausztriában: Kerekezzen a vízparton – Sport és friss levegő az egész családnak Bécs közelében.

A Marchfeldkanal-kerékpárút mentén gazdag természeti szépségek és számos műemléképület várja a látogatót. Az út a közúti forgalomtól távolabb, a vízpart mentén halad. A túra így az élményeket kereső bringások és a gyerekek számára is öröm és jó szórakozás.

Termőföldek között, a March folyó partján – ahogy a helybeliek mondják: „Ausztria zöldségeskertjében“ –, valamint régi kastélyok mentén vezet utunk, miközben számos lehetőség kínálkozik a betérésre, hogy pihenőnk során a régió kiváló konyhájával is megismerkedjünk. A közvetlenül a főváros, Bécs kapui előtt kanyargó Marchfeldkanal-kerékpárút kerékpárosbarát nyaralás élményével kecsegtet – akár néhány órát, akár egy egész hétvégét töltünk is ezen a vidéken.

61 kilométer kerékpárélmény
Az útszakasz leágazik a Duna-menti kerékpárútról, és a Bécs melletti Langenzersdorftól a March folyó és a Rußbach patak mentén egészen a pompázatos Schloss Hof-ig vezet. A kerékpárút megerőltető emelkedők és forgalmas szakaszok nélkül halad. Egyes részszakaszai vasúton is megtehetők. Ily módon a túra alkalmas bármilyen erőnlét esetén, illetve gyermekekkel utazó családoknak is. Különösen maradandó élmény, ha az út egy szakaszát hajóval tesszük meg a Dunán.

Biotopon keresztül a kastélyba
A több mint húsz éve eredetileg az ivóvízellátás biztosítására épített Marchfeld-csatorna ma különböző állat- és növényfajok lakta természetes biotopot alkot. A régióban többek között megismerkedhetünk a nagy hadvezér, Napóleon történetével, valamint két marchfeldi kastéllyal (Hof és Niederweiden). Az útszakasz mentén mindenütt lehetőség van megpihenni, jóízűt falatozni, sőt akár éjszakára is megszállni a kerékpárosbarát vendéglátóhelyeken.