Puchberg am Schneeberg

A gyerekek első mozdulataikat gyakorolják a sílécen az egész évben látogatható Kinderlandban, míg a szülők az érintetlen freeride pályán mélyhóban siklanak.

A Puchberg am Schneeberg síterep Losenheimban mindenki számára a tökéletes téli úti cél. A kicsik itt megtanulhatnak síelni, míg a nagyok a kezeletlen pályákon és a hüttékben élvezik a tél örömeit.

Gyerek a pályán!
Egy festői völgyben, Soprontól csupán egy óra autóútra található a síterep, ahol a gyerekekre a Puchi’s Kinderland gyerekvilág vár. A varázsszőnyeggel irány fel a hegyre, ahonnan vicces pályák vezetnek lefelé. A közelben találjuk a varázsmezőt (Wunderwiese) is, mely egy speciális műanyag borítású lejtő, ami egész évben látogatható és szinte a valós síelés élményét nyújtja. A Wiesenflitzer pedig egy 140m hosszú óriás gumis csúszda.

Egy csodás kilátás és 4,1 pályakilométer
A freeride kedvelői a négyszemélyes ülőlifttel kényelmesen jutnak fel a kezeletlen terepre, ahonnan a gyakorlott síelők mélyhóban száguldhatnak le a hegyről. Aki inkább a hegyet felfelé is gyalogosan szeretné meghódítani, arra különböző túrasí útvonalak várnak. A Peter Groß sí- és hegymászóiskola vezetett túráit ajánljuk, ahol sítanfolyamon is részt vehetünk. A megfelelő felszerelést helyben ki is kölcsönözhetjük. Tippünk a melegedéshez: az Edelweisshütte a felvonó hegyállomásánál, mely lélegzetelállító kilátást nyújt a puchbergi völgyre és a Schneeberg vonulatára.

A pályán túl
Ha romantikára vágyik, akkor egy lovasszános kirándulás közben biztosan megleli azt. Sportolni szeretne a sípályán kívül is? Korcsolyázzon a természetes jégpályán vagy száguldozzon a szánkópályán. A sífutóknak pedig két pálya áll rendelkezésre Losenheimban!

Több információ Puchberg am Schneebergről