Mohnwirt Neuwiesinger, © We Make Stories

A 6 legjobb adventi recept Alsó-Ausztriából

Advent és karácsony: a kulináris élvezetek időszaka. Amilyen varázslatos a karácsonyi várakozás időszaka, legalább olyan ízletesek a receptek, melyek arról gondoskodnak, hogy belülről is átjárjon bennünket az adventi varázs. Ha szeretné, hogy valami különleges kerüljön ilyenkor terítékre, akkor próbálja ki receptjeink egyikét, melyek között megtalálható a kiadós, az édes és a fűszeres ételkülönlegesség is. Vegyünk részt egy kulináris utazáson Alsó-Ausztrián át!

Kacsamell rózsaszínre sütve gesztenyés sodort nudlival és vöröskáposztás rétessel, © Rita Newman

Kacsamell rózsaszínre sütve

Igazi ünnepi menü a Bécsi Alpokból. Ha kacsa, gesztenye és vöröskáposzta egyszerre kerül a winzersdorfi Puchegger-Wirt szakácsa kezébe, akkor abból egy nem mindennapi ételkülönlegesség születik: kacsamell rózsaszínre sütve gesztenyés sodort nudlival és vöröskáposztás rétessel. Csábítóan hangzik? Itt minden hozzávalót és az elkészítés módját is megtalálja.

Tovább olvas
Weinvierteli Weinbeisser, avagy borkorcsolya weinvierteli módra, © Weinviertel Tourismus

Weinvierteli Weinbeisser, avagy borkorcsolya weinvierteli módra

A hagyományos karácsonyi süteményeket nemcsak a pincesorok karácsonyi vásárain kóstolhatjuk meg advent idején, hanem akár otthon is elkészíthetjük őket. Ingrid Aigner, a poysdorfi Eisenhuthaus cukrászmestere leírta nekünk, hogyan készül a weinvierteli Weinbeisser. Mi legszívesebben már melegen beleharapunk, mielőtt rákerülne a citrommáz.

Tovább olvas
Gesztenye-tiramisu, © Rita Newman

Gesztenye-tiramisu

Csengő szól, csengő szól, cseng és bong az út…. Egy desszert, mely régi időket idéz. Hiszen ki ne szerette volna gyerekként a babapiskótát és ne gyűjtögetett volna gesztenyét? A Sulz im Wienerwaldban található Landgasthaus Stockerwirt étterem gesztenye-tiramisu receptje nosztalgikus pillanatokról gondoskodik.

Tovább olvas
Mézeskalács mousse puncsszósszal, © fotolia.com/unpict

Mézeskalácskrém puncsszósszal

A mézeskalács és a puncs illata megtéveszthetetlen jele a karácsonynak. Az ünnepi ízvilág pedig akkor lesz tökéletes, ha ezt a két összetevőt összekeverjük egymással, mint ebben a receptben. Ulli Amon-Jell, a Kremsben található Gasthof Jell étterem tulajdonosa elárulja, hogyan készül a mézeskalácskrém puncsszósszal.

Tovább olvas