Mohnwirt Neuwiesinger, © We Make Stories

A legjobb 6 aprósütemény receptünk

A hozzávalókat összekeverjük, a tésztát jól meggyúrjuk… mmmh… de finom az illata! Fahéj, forraltbor és mézeskalács fűszerkeverék. Receptjeinkkel megédesítheti a várakozás időszakát az ünnepekig.

Cipócska, © Daniela Führer

Cipócska

Egy meglepően finom édes élmény. Gitti Fally cipócskái nem telítenek el, hanem csoki, dió, fahéj és porcukor ízűek. Hogyan is készül a hozzávalók megfelelő keveréke? Itt elárulja…

Tovább olvas
Weinvierteli házibarát, © Weinviertel Tourismus/Cherie Hansson

Weinvierteli házibarát

A karácsonyi aprósüteményeket a Weinviertelben hagyományosan karácsonyi fánkocskának hívják. Most megtudhatja, hogyan is készül a házibarát, vagyis a Weinviertel legnépszerűbb karácsonyi fánkja.

Tovább olvas
Gyümölcsboros sütemények, © Mostviertel Tourismus/weinfranz.cz

Gyümölcsboros sütemények

Furfangos! Hogyan is lehet megbolondítani egy hagyományos linzertésztát egy kis körteborral? Megmutatja a Binder család a „Zur Steinernen Birne“ gyümölcsbor borozóból. Egy recept, ami biztosan sikerül.

Tovább olvas
Töpörtyűs keksz, © istock.com/Mariha-kitchen

Töpörtyűs keksz

Egy recept nagyi titkos szakácskönyvéből: a töpörtyűs keksz. A hagyományos borozókban, vagyis a heurigerekben kapható aprósütemény tökéletesen illik az advent időszakába és gyermekkorunkra emlékeztet. Természetesen a nagyinál a legfinomabb.

Tovább olvas
Mákos csók, © Studio Kerschbaum

Mákos csók

Változatos aprósüteményekről gondoskodnak a waldvierteli mákos csókok Andreas Müssauer cukrászmester tollából. A recept ugyan nem éppen egyszerű, de a profi tanácsaival, egy pontos konyhai mérleggel és némi türelemmel biztosan sikerül.

Tovább olvas