Schwarzalm: A mormoták birodalmában

A Vas-útján (Eisenstraße) található Schwarzalm a legmagasabban fekvő turistaház (Almhütte), amelyet több útvonalon is meg lehet közelíteni.

A Schwarzalm (1.420 m magasságban) számos élménnyel kecsegtet: pompás körtúrák, különböző megközelítési útvonalak és olyan magashegyi terep várja a kirándulót, amelyen némi szerencsével még mormotákkal is találkozhatunk.

A Göstling an der Ybbs-hez tartozó Schwarzalm három irányból közelíthető meg: a hochreiti Leckermoos felláptól, Lassing településtől vagy a Hochkar felől. Hans, a pásztor június közepétől szeptember közepéig 15 gazda jószágát legelteti a hegyoldalban. Figyelemreméltó, hogy ezen a világtól távol eső helyen egészen 1930-ig fennmaradt a hagyományos vaj- és sajttermelő alpesi gazdálkodási forma.

Aprócska mormota-populáció

A Schwarzalm sokféle érdekességgel csábít: egyrészt különböző nehézségi fokú hegyi útvonalakon lehet megközelíteni, másrészt kisebb és nagyobb körtúrákat is tehetünk, amelyek során néhány csúcs meghódítására is alkalom kínálkozik (pl. Ringkogel, Hochwurz). Kisebb szenzációval felér az apró mormota-populáció, mivel ez az állatfaj ilyen terepen a vízáteresztő mészkő következtében általában nem tud fennmaradni.

Hetente egyszer lehetőség nyílik arra, hogy alpesi taxival menjünk fel a Schwarzalmra. Előzetes bejelentés esetén max. 20 fő elszállásolására van lehetőség matracos hálóteremben.

Megközelítés: Lassing (3 h), a Leckermoos-i felláp (3 h), és a Hochkar (2,5 h) irányából

Túrák - Schwarzalm

A tartomány és az Európai Unió támogatásával.

  • Förderlogo_noe_hu
  • Förderlogo_LE14-20_hu
  • Förderlogo_leader_hu
  • Förderlogo_EU_hu