Tavasz Alsó-Ausztriában

Alsó-Ausztriában a tavasz a megújulás évszaka – gyalogos és biciklitúrák, izgalmas kulináris kalandok várják a turistákat.

Hamarosan beköszönt a tavasz, a napsütéstől feléled a természet, egyre több időt tölthetünk a szabadban, a madarak vidám csicsergése mellett. Az utolsó síelési napokat is érdemes kihasználni – bármilyen kikapcsolódási lehetőséget is választunk, a tartományban felejthetetlen élményben lesz részünk. Ízelítőnek összegyűjtöttünk néhány kihagyhatatlan tippet, javaslatot, amit már most érdemes feljegyezni a naptárakba. Hagyjuk magunk mögött a telet, fedezzük fel együtt a tavaszt!

Bortavasz 
Vajon milyen lett az új évjárat? Hamarosan kiderül, nyitnak ugyanis a 800 km hosszú borúton a pincék, a bortrezorok – számtalan kóstolón lehet megízlelni a hordókban eddig pihent nedűt. A Bécsi Erdő termálfürdőinek vidékén három hónapig 60 pincészet 360 borát kínálja, a Duna mentén és Weinviertelben (április 7. és 8.) a helyi szokások szerint a gazdák társaságában lehet kóstolni, jókat beszélgetni. Kremstal, Kamptal és Traisental borászai április 28. és 29-én egy hatalmas, közös kóstolóra várják az ínyenceket.

Ha április, akkor Wachau és sárgabarack virágzás, majd a Mostviertelben a körtevirágzás. A két virágzás között pedig sokféle gasztronómiai rendezvény várja az ínyencségek kedvelőit. Az egyik legszínvonalasabb a Wachau Gourmet, amit idén április 5-19 között rendeznek meg. Itt a Wachauban május 5. és 6-án lesz a Bortavasz rendezvény. Kicsit később ugyan, de ellenállhatatlan program júniusban a Weinviertler Tafeln (Weinvierteli Lakomák) elnevezésű rendezvény, amikor a természetben, a virágzó fák és szőlők árnyékában hófehér abrosszal terített asztalok a helyi alapanyagok felhasználásával készült gasztronómiai finomságoktól roskadoznak. Ötfogásos menü elfogyasztásával lehet megismerkedni a specialitásokkal. Évről-évre nagyobb az érdeklődés az esemény iránt, az egyedi hangulatot ez a kisfilm mutatja be.  

Bringával a természetben
A bortermelő vidékeket bringával is érdemes felfedezni. Mindegy, hogy pl. a Kamp-Thaya-March, vagy a Bécsi Erdő termálrégió kerékpárútját választjuk-e, hiszen mindkettő esetében lenyűgöző a panoráma. Az EuroVelo 9 a Balti-tengert köti össze az Adriával, átszeli egész Alsó-Ausztriát. Érinti a Weinviertelt is, ahol a csalogató pincék lépten-nyomon megállásra késztetnek. Aki napközben túl sokat kóstol, az kényelmesen átválthat vonatra, vagy megszállhat egy helyi heurigerben, hogy másnap kipihenten folytassa útját. 
 

Sajtókapcsolat: Jani Kinga kinga.jani@sterncom.hu +36304174124
 

Képgaléria - letölthető képek