Tippek a téli szünetre

Hogy milyen érdekességek várnak kicsikre és nagyokra a téli szünidő idején, itt megtudhatja!

1. Hótalpas túrázás a Rax-fennsíkon

A Rax-fennsíkon lenyűgöző hegyi panorámában gyönyörködhetünk. Ez egy különösen szép hely a hótalpas túrázáshoz. A legjobb, ha a hóban való taposást összekötjük egy néhány napos ott tartózkodással és melengető wellness-szel.

2. Vezetett túrák a Donau-Auen Nemzeti Parkban

Gyerekek számára is szerveznek izgalmas vezetett túrákat a Donau-Auen Nemzeti Parkban. Február 12-én 14 és 17 óra között a hódok nyomába szegődhetünk. Február 13-án 9:30 és 12:30 óra között a nemzeti park énekesmadarai és vízimadarai állnak a figyelem középpontjában.

3. Állati túrák alpakákkal és szamarakkal a Waldviertelben

Bolyhos bunda és aranyos gyöngyszemek - a Waldviertelben várakozó alpakák és szamarak cukiságának egyszerűen nem lehet ellenállni! Nemcsak a gyerekek jönnek rögtön lázba és tudják alig kivárni, hogy útra keljenek állati kíséretben, hogy felfedezzék a hófedte téli tájat.

4. Vezetett éjszakai túrák az Ötscher Tormäuer Natúrparkban

Télen egyes időpontokban az Ötscher Tormäuer Natúrpark szakértői, az ún. Naturvermitler egy nagyon különleges túrára várják az érdeklődőket, mely páratlan téli éjszakai élményeket ígér! Fölöttünk a csillagos égbolt, alattunk a csillogó hó, a háttérzenéről pedig az erdő állatai gondoskodnak.

5. Családi vezetések és kreatívsarok az Alsó-Ausztria Múzeumban

A szünidő alatt az Alsó-Ausztria Múzeum jó szórakozást és játékot kínál kicsiknek és nagyoknak, és ingyenes belépést 18 éves korig! A családi vezetés naponta (hétfőt is beleértve) 14 órakor kezdődik, 13 órától 17 óráig pedig izgalmas kreatív állomások várják az érdeklődőket!

6. Túli túra Araburg várához csodás kilátással

Nagyobb gyerekek és tizenévesek számára egy téli túra ajánlott Araburg várához! Az Araburg bástyájáról csodálatos a kilátás és jól látszik a különbség a Bécsi-erdő lankái és az Alpok nyúlványai között.

7. Szánkózás Semmeringen

A szánkózás kicsiknek és nagyoknak egyaránt szórakoztató, a semmeringi élményszánkópálya pedig különösen izgalmas, mivel Kelet-Ausztria leghosszabb szánkópályája. Tipp: A szánkópálya különösen látványos este kivilágítva.

8. Programok a szünidőben a Schloss Hofnál

A szünetben naponta nyitva tart a gyermekeknek szóló kreatív stúdió, ahol bábelőadások, bűvészbemutatók, nemezkészítő műhelyek és klezmer-zene kínál változatos programot.