Túrasí

Hegymenetben síléccel a háton, lefelé pedig irány az érintetlen szűzhó

Túrasível a talpunk alatt hódítjuk meg az Ötscher vagy a Schneeberg gyönyörű hegygerincét. A csúcsra érvén kimerülve, de lenyűgözve tekintünk le a völgybe. És ezután – felszabadító, minden fáradságot megér: a lesiklás szűz havon, érintetlen terepen, ahol csak úgy porzik a hó!

Gyalogosan az Ötscherre, Gippelre és Göllerre
Az 1418 méteren fekvő Ötscher Schutzhaus, mely a Lackenhof síterep legmagasabban fekvő hüttéje, közkedvelt találkozópontja a sítúrázóknak. Göller in St. Aegyd is szívesen látogatott úti cél azon túrasízők körében, akik a Mostviertelre és Stájerországra nyúló kilátásban szeretnének gyönyörködni. Viszonylag rövid idő alatt fel lehet jutni a csúcsra. A jobb tájékozódás érdekében a különböző feljutási lehetőségeket – pl. a Gsengeren vagy a Lahnsattelel keresztül – nyomvonal jelzi. Aki Annaberget felülről szeretné látni, az legjobb, ha a kijelölt hótalpas túraútvonalon vagy túrasível indul a Tirolerkogelre (1377m). A kitartó kiránduló jutalma pedig álomszép kilátás, melynek köszönhetően tiszta időben akár a Hochschwabig vagy egészen a Gesäuse-ig ellátni.

Túrasízés Alsó-Ausztria legmagasabb hegyére
A 2075m magas Schneeberg nemcsak arról ismert, hogy Alsó-Ausztria legmagasabb hegye, hanem arról is, hogy kiválóan lehet itt túrasízni. A völgy- és hegyállomástól számos útvonal vezet a bécsiek házi hegyének is nevezett csúcsra: az igazán kitartó sítúrázók egészen a Wurzengrabenig (2038m) jutnak. Mivel azonban a Schneeberg alpesi környezetnek számít, első utunk feltétlenül a Peter Groß sí- és hegymászóiskolához vezessen, ahol profi sítúravezetőket fogadhatunk fel. A vezetett túrasízés mellett freeride kaland és jégmászó kurzus is megtalálható az iskola ajánlatai között.