Üdítő április

A tavaszt mindenütt megünneplik: bortavasszal a borúton, musttavasszal a Mostviertelben, és egy nagyszerű gasztronómiai fesztivállal a Wachauban.

Az április Alsó-Ausztriában általában a sárgabarackvirágzással kezdődik a Wachauban, és a körtevirágzással ér véget a Mostviertelben. A két virágzás között elsősorban az ínyencségek kedvelői örülhetnek a sokféle gasztronómiai rendezvénynek.

Tavasszal Alsó- Ausztria borútján, nem csupán a bimbók nyílnak, de kinyílnak a pincék ajtajai is. az ínyencek számára a tavaszi nagy kóstolók kínálják a legmegfelelőbb alkalmat, hogy kellemes társaságban áttekintést nyerhessenek az új évjáratról, és feltöltsék saját pincéjüket. Mindezt megtehetik egy bortúrán a Weinviertelben, a bortavasz során a Kamp-, a Krems-, a Traisentalban vagy a Wachauban, vagy épp az újborkóstolón Göttlesbrunnban, mely az osztrák borászok Tour de Vinje.

Az érzékek ünnepe
A látványos barackvirágzás mellett a Wachauban a gasztronómia is virágzik. A Wachau GOURMETfestival során e szépséges Duna menti táj lucullusi potenciálját koncentrált formában élvezhetjük. Exkluzív menük, rendkívüli borkóstolók és élvezetes rendezvények várják a látogatókat.

Bódító virágpompa
A Mostviertelben földhözragadtabban ünneplik a tavaszt, ahol virágzó gyümölcsfák százezrei változtatják át a tájat április végén illatozó, fehér virágtengerré. A musttavasz során a községek, a gazdák és a kirándulóhelyek csalogatnak a mustút mentén ki a szabadba, hogy élvezhessük a természetet, a gasztronómiai különlegességeket és az errefelé készülő körtemustot. A csúcspont a schallaburgi mustszalon és a must napja, amit április utolsó vasárnapján ünnepelnek végig a mustút teljes hosszán.