Ünnepségek júniusban

Köszöntsük a nyarat a Dunán, a színpadon, a pincesoron, a természetben, a kertben!

Júniusban Alsó-Ausztriában a nyár kezdete, a természet, a művészet és a bor kínál hangulatos ünnepségekhez lehetőségeket.

Június 21-én a Napnak St. Pöltenben pontosan 16 óra 4 percre van szüksége ahhoz, hogy napkeltétől eljusson napnyugtáig. Alsó-Ausztriában számos helyen méltó módon megünneplik az év leghosszabb napját, a leglátványosabban kétségtelenül a Wachauban és a Nibelungengauban, ahol a napfordulós ünnepségeken a folyó környékén tűzijátékokat rendeznek, a Dunán fényes tutajocskák úsznak, fáklyák világítják meg a szőlőskerteket.

Koranyári ünnepségek
De a látogatóknak ezen túlmenően is számos lehetőségük adódik júniusban az ünneplésre. Például a hangulatos pincesori fesztiválokon, a hegyi nyár rendezvényeken, a méltóságteljes kerti nyár ünnepségeken, vagy az igen ízletes Weinviertler Tafelnen.

Szabad a színpad
Az életöröm mellett Alsó-Ausztriában elsősorban a kultúra virágzik júniusban. Ausztria legnagyobb nyári színházi fesztiválja, a Theaterfest Niederösterreich során június közepétől szeptember elejéig mintegy harminc premiert tartanak. A klasszikus zene középpontja a Musiksommer Grafeneggben, a kortárs népzenének a Schwaigen-Reigen am Wechsel és aufhOHRchen fesztivál a két legnagyobb ünnepe, míg az Erzählkunstfestival fabelhaft! során történeteket hallgathatunk a világ minden tájáról.