Arnulf Rainer Museum

Múzeum

A vendéglátóhely tanúsítványai:

  • Niederösterreich-CARD

Leírás

A mai Arnulf Rainer Museum egy történelmi épületben, Badenben található: A helyén korábban a Frauenkirche állt, majd 1821-től a jól ismert női fürdő működött itt, amelyet Charles de Moreau, a francia klasszicizmus egyik legjelentősebb építészének tervei alapján építettek. Miután 1972-ben megszűnt a fürdő, az épület regionális kiállítási központként működött.

2006-ban a Baden-ben született művész, Arnulf Rainer-nek szentelték. Az újonnan adaptált múzeum megnyitására - mint a történelmi és modern építőanyagok sikeres kombinációja - 2009-ben került sor.

Arnulf Rainer: Világsiker Badenből indulva

Arnulf Rainer az Informel alapítója (francia: art informel - „informális művészet”) Ausztriában. Átfestései az 1950-es évektől kezdve nemzetközi szinten ismertté tették. Ma az egyik legbefolyásosabb élő kortárs művész. Az Arnulf Rainer Múzeummal Baden városa – Land Niederösterreich tartományával együttműködve - egy olyan intézményt szentel számára, amely tükrözi összetettségét. A program állandó és különleges kiállításokat tartalmaz.

Kortárs művészet egy műemlékvédelem alatt álló tető alatt

Minden hónap első péntekén az Arnulf Rainer Museum meghívja Önt egy építészeti túrára: Itt sor kerül a műemlékvédelem alatt álló Frauenbad feltárására - ahol sok értékes információt megtudhatunk a pompás klasszicista épületről. Az idegenvezetés során a látogatók közelebbről megismerkedhetnek az elmúlt évszázadok fürdési kultúrájával.

Szombaton és vasárnap, valamint ünnepnapokon rendszeres, az aktuális kiállítást és a történelmi Frauenbad-ot bemutató idegenvezetések vannak.

Felszereltség

  • Pelenkázóhelyiség
  • WC
  • Idegenvezetések
  • Bolt
Beszélünk …
  • angol
  • német

Helyszín & utazás