Farthofer bio lepárló

Élményvilág, Üzemlátogatás

A vendéglátóhely tanúsítványai:

 • Alsó-Ausztriai minőségi partner
 • Niederösterreich-CARD

Leírás

A présházat 1874-ben építették és napjainkban is büszkén magasodik Öhling főterén. 2010-ben gondosan és nagy odafigyeléssel újította fel a „Mostbaron” címmel rendelkező őstermelő család, Doris és Josef Farthofer a műemlékvédelem alatt álló épületet, ahol körtéből állítanak elő termékeket, melyeket a helyszínen meg is kóstolhatunk.

Rendszeresen szerveznek érdeklődőknek vezetéseket és kóstolókat is. Az épület névadója a „Mostello“ körte-desszertbor, egy védjeggyel ellátott saját találmány őshonosn mostvierteli körtefajtákból és saját bio körtepárlatból.   

A lepárló boltjában a „Mostello“ borkülönlegességen kívül egyéb bio párlatok és likőrük, valamint finomságok is kaphatók.

2018 ősze óta saját malátagyárral is rendelkezik a lepárló, melyre a whisky-előállításhoz van szükség. Egyébként Doris és Josef Farthofer 2012-ben tett szert hírnévre, amikor elnyerték az IWSC-aranyérmet és a hőn áhított IWSC-trófeát, melyet az „O-Vodkáért” ítéltek oda nekik, melyet a világ legjobb vodkájának minősített a zsűri (International Wine & Spirit Competition Londonban). Továbbá a Mixology Gin-Test kitűntetését is elnyerték, ahol az „O-Gin” első helyezett lett.

Felszereltség

 • Idegenvezetések

Helyszín & utazás

 • Kapcsolatba lépni

  Mostelleria Farthofer (Farthofer’s organic distillery)

  Herr Josef Farthofer

  Öhling 35
  3362 Öhling
  AT

  Telefon: +43 7475 53674

  E-Mail: office@destillerie-farthofer.at
  Website: www.mostelleria.at

 • Tömegközlekedés
 • Útvonalteverzés a Google Térképpel

  Útvonaltervező Útvonaltervező


  Töltőállomás a cél közelében Töltőállomás a cél közelében

 • Térkép