Reblaus-Express-vasút

Nosztalgiautazás / Élményvonat

A vendéglátóhely tanúsítványai:

  • Niederösterreich-CARD

Leírás

A bor és kulinária nosztalgiajárata

Tavaszi utak az arany dízelmozdonnyal: 2020. április 18. és 26. között szombat, vasárnap és ünnepnapokon 

Nosztalgiavonat: 2020. május 1. és november 1. között szombat, vasárnap és ünnepnapokon 

A Reblaus-Express-vasutat szokás kedvesen a legszebb összeköttetésnek hívni a Wein- és a  Waldviertel között. 

Nem ok nélkül nevezik a nosztalgikus élményvonat útvonalát a környék egyik legszebbikének. 40 kilométeren pöfög kedélyesen a vonat a napsütötte retz-i szőlőskertek, valamint a Waldviertel csendes erdői és tavai mentén. Részben a főutak forgalmától távol dimbes-dombos tájakon, folyóvölgyekben, szántóföldeken és terjedelmes erdőkön át halad. Itt garantáltan magunk mögött hagyhatjuk a hétköznapok rohanását. A Reblaus-Express-vasúttal Alsó-Ausztria legszebb vidékeinek egyikét fedezhetjük fel.    

A Reblaus-Express klasszikus garnitúrája nosztalgikus, sötétzöld vagonokból áll nyitott összekapcsolódással, melyeket egy dízelmozdony húz. A hozzákapcsolt kerékpárvagonban ingyen szállíthatjuk kerékpárunkat. Igazi különlegesség, mely minden járatnál megtalálható, a borozós ún. heuriger-vagon. Itt, akár az helyünkön is, helyi borászok regionális finomságokat, frissítő italokat és kiváló borokat szolgálnak fel.    

A Reblaus-Express-vasút egy további különlegessége a tavaszi járat az arany dízelmotorkocsikkal. A saját motorral bíró vasúti kocsik nem csak a vasút kedvelőinek jelentenek egyedülálló élményt. A jármű az ötvenes évek hangulatát kelti és nagy ablakain át csodás kilátást nyújt a környező tájra. Az út során lehetőség nyílik arra is, hogy megfigyeljük, miként irányítja a kocsikat a mozdonyvezető. Az ülőhelyek számának köszönhetően buszos csoportok akár az egész járművet kibérelhetik.    

Számos különleges turisztikai látványosság szegélyezi az utat, melyeket felfedezhetjük és megcsodálhatjuk utazásunk során.

A természet, kulinária, bor, népszokások és kultúra páratlan összhangja valóban felejthetetlen utazást garantál a Reblaus-Express-vasút fedélzetén.

Kiegészítő szolgáltatások családoknak és csoportoknak:

  • buszparkoló (Retz-ben és Drosendorfban is)

Árak

Alkalmasság

  • Kutyák engedélyezettek

Felszereltség

  • Étterem a házban
Beszélünk …
  • angol
  • német

Helyszín & utazás