A Wachau madártávlatból

Fentről szemlélve a Wachau legalább olyan szép, mint lentről. Hihetetlennek hangzik? Akkor tegyen egy kört a Vogelbergsteig túraútvonalon.

A Vogelbergsteig sziklamászó útvonal a Wachau feletti magasságokba kalauzolja a vándort, hogy új szemszögből mutassa meg a régió festői szépségű tájait, történelmi épületeit, lélegzetelállító szőlőhegyeit. Ez az élmény megér egy túrát!

Csodálja meg a Wachaut felülről!

A Vogelbergsteig a Wachau elgszebb túraútvonali közé tartozik. 1,5 órán keresztül barangolunk a Vogelberg hegy mentén, miközben számos pazar látnivalóra bukkanunk, amelyek különlegessé teszik ezt az utat. Mindvégig a régió festői panorámája kíséri utunkat. Ajánlatunk: Különös vonzereje van ennek a tájnak ősszel, amikor lassan színesbe fordulnak a lombok, mi pedig a tömegturizmustól távol élvezhetjük a túrázás örömeit!

Gyönyörű panorámák történelmi kitérővel

A tetőpontok bemutatását mindjárt egy ajánlással kezdjük: Ereszkedjen le az ódon dürnsteini várromhoz, évszázadokkal visszaforgatva az idő kerekét, mielőtt továbbhaladna a Vogelberg kiugró sziklaormához, ahol lélegzetelállító kilátás várja a vándort. Meseszép a kilátás a Schlossberg csúcsán lévő Starhembergwarte kilátóból is, amelyet tréfásan az aranyhajú leány tornyának is szoktak nevezni. A kulcsát a Fesslhütte turistaházban találjuk, ahol menet közben egy kis uzsonna is segíthet friss erőt meríteni.

Kalandoroknak és felfedezőknek

A változatos felfelé utat gyakorlott gyerekek is meg tudják tenni. Némi kalandvágy azért szükségeltetik hozzá, mivel egy rövid szakaszon meredek sziklákon át vezet az út, amely drótkötéllel van biztosítva. A bátorság jutalmaként különleges sziklaalakzatok várnak, amelyek sziklamászásra csábítanak, és némi szerencsével egy-egy gyíkkal is találkozhatunk, vagy sólyomfiókákat figyelhetünk meg a sziklák kiszögelléseiben!

Plusz egy tipp: Mindazoknak, akik hosszabb ideig maradnak, kombinált túrajavaslatként ajánljuk a Dürnsteinből Weißenkirchenbe vezető világörökség-útszakasz bejárását, valamint egy pohár jóféle bort valamelyik jellegzetes helyi borozóban!

Szálláslehetőségek Dürnsteinben