Dürrenstein-Alm: Odafönt, az Ybbstalerhütte turistaházban

A hegymászó egyesület turistaházától kedvünkre bebarangolhatjuk a Dürrenstein körül elterülő vidéket. A Dürrensteinalm 1.343 m magasságban található.

A Göstling an der Ybbs-hez tartozó Dürrensteinalm mindenekelőtt az Ybbstalerhütte turistaház révén vált ismertté. Érdemes családostul betérnünk, hogy erőt gyűjtsünk a Göstling és Lunz am See közötti túráinkhoz.

Az Ybbstalerhütte turistaházhoz vezető meredek út inkább a kitartó gyaloglóknak ajánlott. A legrövidebb, egyben legmeredekebb út a Stiegengraben-től indul, ezen 1,5 óra alatt érhetünk el a turistaházhoz. Fáradozásunk jutalma a dúsan zöldellő, gyönyörű alpesi táj.

Inge Wurzer vendéglős és csapata június 1-jétől október 26-ig tart nyitva a hegymászó egyesület (Alpenverein) kezelésében lévő turistaházban.

Családbarát turistaház változatos tájban

Az 1923-ban épült családbarát turistaház a dürrensteini erdőség szélén, 1343 méteres tengerszint feletti magasságban várja vendégeit. A Dürrenstein hegység változatos természeti tájat alkot, amelynek fő jellemzője a karsztképződés. A felszíni formák gazdagsága révén a terület ideális célpont, akár egész napos kirándulást, akár többnapos túrát tervezünk.

A szálláson 47 személy részére van alvóhely. Különlegesen finomak a fatüzelésű kemencében készült, hagyományos helyi ételek. Július végén a pásztorkunyhónál zenés rendezvényt tartanak szabadtéri szentmisével.

Megközelítés: a Stiegengraben (2 h), Steinbach (2,5 h) vagy a Lechnergraben (3 h) felől

Túrák - Dürrensteinalm

A tartomány és az Európai Unió támogatásával.

  • Förderlogo_noe_hu
  • Förderlogo_LE14-20_hu
  • Förderlogo_leader_hu
  • Förderlogo_EU_hu