Bakabu élménytúraút Hochneukirchenben

Gyalogtúra Hochneukirchen központja-tól

Hogy lássad ezt a tartalmot, foggad el a sütiket. Frissítsd a sütiket
Teljes képernyő
Magasságprofil

5,44 km hossz

Túraadatok
  • Nehézség: közepes
  • Útvonal: 5,44 km
  • Emelkedő 137 Hm
  • Lejtés: 137 Hm
  • Időtartam: 1:35 h
  • Legalacsonyabb pont: 760 m
  • Legmagasabb pont: 894 m
Tulajdonságok
  • Körtúra
  • Szép kilátás
  • Család- és gyerekbarát

Részletek: Bakabu élménytúraút Hochneukirchenben

Rövid leírás

A Bakabu hallásélmény-állomásokkal szegélyezett körút Hochneukirchentől vezet a Hutwisch kilátóra és vissza.

Leírás

Az útvonalon lépten nyomon gyerekeknek és ifjan maradtaknak szóló hallásélmény-állomásokkal találkozhatunk. 9 állomáson keresztül mesélnek el egy gyerekeknek szóló történetet (könyv és hang), amelyben Bakabu és a legjobb barátja Charlie Gru, az agyaggalamb, a Bucklige Welt legmagasabb pontja keresésére indulnak - azt a helyet keresve, ahol a szél olyan szépen fütyül, mint sehol máshol. Útjuk során minden állomáson más-más állattal találkoznak, ami közelebb viszi őket a céljukhoz. Megismerik a szakállas Gretel („boardate Gretl“) történetét és felfedik a legendás „Koponya nélküli deres” („Schimmel ohne Schädel”) titkát.

Közben a erdei pihenőhelyek csábítanak a kiszellőztetésre és lazításra.

A túra kiinduló pontja

Hochneukirchen központja

A túra végállomása

Hochneukirchen központja

Utak leírása Bakabu élménytúraút Hochneukirchenben

A túra Hochneukirchenben, a nagy infótáblás parkolóból indul. A helyi információs és élvezeti töltőállomáson még beszerezhetjük a regionális specialitásokat, hogy útközben felkészültek legyünk a pihenőkre. Az utat madáretetők jelölik, amik végigvezetnek a teljes útvonalon a kilátóig és vissza.

A kör a Brunnenplatznál kezdődik, aztán balra vezet a Panoramastraßen és a Kurzen Wegen át. Innentől a jobbra tarts lesz a jelmondatunk (mindig a madáretetők mentén), amíg el nem érjük a Hutwisch kilátót. Ott a lépcsőkön feljuthatunk a platformra, ahonnan jó időben 360°-os panoráma fogad, amivel 5 különböző országba láthatunk el. Az újonnan felállított pihenőpadok ideálisak egy rövid szünethez. A kilátóval szemben folytatódik a körút, és szép ív mentén vezet vissza a kezdőponthoz Hochneukirchenben. Ott már várja a korgó gyomrokat a Beiglböck cukrászda.

Érkezés

Bécsből és Grazból is 100 kilométerre van Hochneukirchen. Bécsből a Krumbach lehajtó után áthajtunk Krumbachon majd ott jobbra fordulunk Hochneukirchen felé. Grazból a Pinggau lehajtónál hajtsunk le a pályáról, és Sparbereggen keresztül Gschaidt felé haladjunk, majd még tovább Hochneukirchenig.

Parkolás

A körtúra kezdetén elegendő parkolóhely található a helység központjában.

Vonattal Edlitz-Grimmenstein vagy Aspang vasútállomásokig váltsunk jegyet, onnantól busszal folytassuk az utat.

További információkat a fahrplan.oebb.at és www.vor.at oldalakon talál.

További információk / linkek

Verantwortlicher für den Inhalt dieser Tour
Wiener Alpen in Niederösterreich
Letzte Aktualisierung: 22.03.2024

Felszerelés

Mindig vigyen magával megfelelő térképet. A túrához illő, szilárd cipőt vegyen fel, vigyen magával nap és eső elleni védelmet, valamint vizet és egy kis élelmet. Vigye magával a mobiltelefonját és mentse el benne a hegyimentők telefonszámát: 140

Biztonsági előírások

A bécsi Alpokban tett túráinak minden szempontból szép és biztonságos élményt kell nyújtaniuk. Ezért kérjük, vegye figyelembe a következőket:

Laza túrázás nagyrészt jól burkolt ösvényeken, részben ösvényeken. A Türkensturzhoz egy meredek ösvény vezet, de ez a Sollgraben úton keresztül megkerülhető a Türkensturz irányába vezető sorompóig.

Felkészülés

Az útvonal kiválasztásakor ügyeljen arra, hogy az megfeleljen az Ön tapasztalatának és kondíciójának. Előzetesen ellenőrizze az időjárás-előrejelzést. A hegyekben az időjárás meglepően gyorsan változhat. Ezért mindig ennek megfelelően felszerelve induljon el (pl. esővédővel).

Ellenőrizze, hogy az útközben meglátogatni kívánt hütték és büfék nyitva vannak-e. Indulás előtt tájékoztasson valakit az útvonalválasztásról és a tervezett visszatérésről.

A szerző tippjei

Hochneukirchen központjában található a plébániatemplom, ami a Bucklige Welt erődtemplomok útjának része. Az erőd felső szintje bővítve lett, itt manapság koncerteket és kiállításokat rendeznek.

További túrák a kiindulási pont körül