Hohe Wand Natúrpark – Körút kilátással a Schneebergre

Hogy lássad ezt a tartalmot, foggad el a sütiket. Frissítsd a sütiket
Teljes képernyő
Magasságprofil

1,25 km hossz

Túraadatok
 • Nehézség: könnyű
 • Útvonal: 1,25 km
 • Emelkedő 22 Hm
 • Lejtés: 17 Hm
 • Időtartam: 0:30 h
 • Legalacsonyabb pont: 1.008 m
 • Legmagasabb pont: 1.021 m
Tulajdonságok
 • Körtúra
 • Szép kilátás
 • Evés-ivás lehetőség
 • Család- és gyerekbarát

Részletek: Hohe Wand Natúrpark – Körút kilátással a Schneebergre

Rövid leírás

Kellemes körtúra a Hohe Wandon a Schneeberg látványával a háttérben.

FIGYELEM! Havazás esetén ez az útvonal csak részben takarított, helyenként csúszásveszély léphet fel. Csak saját felelősségre használható! Ügyeljen a megfelelő felszerelésre, mint pl. zárt és stabil cipő, túrabot, vízálló öltözék, sapka, stb. Télen is fogyasszon megfelelő mennyiségű folyadékot! Ügyeljen a korai szürkületre és a túratervezés során legyen különösen körültekintő!     

Leírás

A Hohe Wand Natúrpark különböző kiránduló és túraútvonalaival ideális úti cél az egész család számára. A Schneeberg körút egy kényelmes útvonal, mely egy 18 méter magas kilátóhoz vezet, ahonnan kilátás nyílik a Schneebergre, a Dürre Wandra, az Unternbergre és egy kis szerencsével még a Fertő-tóra is. Lámákkal és muflonokkal is találkozhatunk a kifutóknál, melyek simogatásra várnak. A kiindulópontnál, a natúrpark étterménél az Alpin- und Heimatmusemban megismerhetjük a Hohe Wand és környékének életét és történelmét. Ne feledkezzünk meg a játszó- és élményhegyről sem, ahol a gyerekek úgy lakhatnak, mint a mormoták, mászhatnak, mint a kecskék vagy csak kitombolhatják magukat. Hó esetén a játszó- és élményhegy szánkópályává alakul. A Schneeberg körtúra útvonal télen is járható, takarítva van.

Natúrpark belépő: felnőtt 1,80 euró, gyerek 1 euró, személyautó 2 euró

A túra kiinduló pontja

Natúrpark központ – parkoló a vadasparknál / Parkplatz Tiergehege

A túra végállomása

Zielpunkt der Tour Natúrpark központ – parkoló a vadasparknál / Parkplatz Tiergehege

Utak leírása Hohe Wand Natúrpark – Körút kilátással a Schneebergre

A parkolóból átmegyünk az úton, majd a natúrpark étteremnél jobbra kanyarodunk a lámák és muflonok felé. A kényelmes utat tovább folytatjuk a zerge etetőig. Egy darabon még felfelé megyünk a panoráma kilátóig, vagyis a 18 méter magas kilátótoronyig. A széles úton jutunk vissza a natúrpark étterméig.

Érkezés

A2 – Wöllersdorf kijárat – B21 jobbra Gutenstein felé – lekanyarodni Dreistetten - Muthmannsdorf – Emmerberg – Gaaden – Stollhof – irányába – fizetőkapu (útdíj) – a hegyi út a Hohe Wand fennsíkjára egész évben nyitva van

A2 – Wiener Neustadt West kijárat - Weikersdorf – Winzendorf – Emmerberg – Gaaden – Stollhof – fizetőkapu (útdíj) – Hohe Wand Natúrpark

Neunkirchen – Würflach – Willendorf – Höflein – Zweiersdorf – Maiersdorf – fizetőkapu (útdíj) – Hohe-Wand Natúrpark

Parkolás

Natúrpark központ – parkoló a vadasparknál / Parkplatz Tiergehege

Utca: Kleine Kanzelstraße 241

Település: A-2742 Hohe Wand

Vonattal Bécsből vagy Grazból Bécsújhelyre (Wiener Neustadt) – onnan Winzendorfba (Bécsújhelyről óránként indulnak vonatok Puchberg felé) – Winzendorfból Maiersdorf öt kilométer séta a Prossetschluchton át, ahonnan körülbelül egy órányit kell még menni különféle emelkedőkön a Hohe Wand Natúrparkra.

Vagy Bécsújhelyen szálljunk át Puchberg am Schneeberg irányába – kiszállás Grünbach am Schneebergben – a kék jelzésű Grafenbergwegen körülbelül másfél óra alatt érünk fel a fennsíkra a Wilhelm Eicherhütténél.

Még egy lehetőség: Bécsújhelyről a Gutensteinerbahnnal menjünk el Oberpiestingbe vagy Waldeggbe, onnan a hátsó oldalon kapaszkodhatunk fel a Hohe Wandra.

További információ: www.oebb.at vagy www.vor.at

További információk / linkek

Naturpark Hohe Wand, www.naturpark-hohewand.at

Naturparke Niederösterreich, www.naturparke-noe.at

Wiener Alpen in Niederösterreich, www.wieneralpen.at, +43 / 2622 / 78960

Felszerelés

Vigyen magával mindig megfelelő térképet. Vegyen fel túrázásra alkalmas cipőt (túracipőt vagy túrabakancsot), védekezzen a napsütés és az eső ellen, vigyen magával folyadékot, pl. vizet és némi harapnivalót. Vigye magával mobiltelefonját, és mentse el benne a hegyimentők segélyhívószámát: 140

Biztonsági előírások

Az útvonal kiválasztásánál bizonyosodjon meg arról, hogy kellő tapasztalatokkal rendelkezik és a túra megfelel erőnléti állapotának. Figyeljen az időjárás jelentésre. Az időjárás meglepően gyorsan változhat meg a hegyekben. Legyen mindig ennek megfelelő a felszerelése (például esőkabát).

Bizonyosodjon meg a felől, hogy azok a hütték és uzsonnázó helyek, melyeket a túra során fel szeretne keresni, nyitva vannak. Mielőtt elindulna, tájékoztasson valakit a tervezett útvonalról és a visszaérkezés várható időpontjáról.

Hegyimentők segélyhívószáma: 140

Nemzetközi segélyhívószám: 112

Térkép ajánlások

freytag&berndt WK5012; WK012

A szerző tippjei

A Hohe Wandnál tett kirándulást jól össze lehet kötni egy, a Schneebergnél tett látogatással. Online is foglalhat szállást a Landgasthof Zur Schubertlindében és a Ferienhaus Land Romantikban Urschendorfban.

További túrák a kiindulási pont körül