Leiser Berge gravelbiketúra

Gravel bike tour Ladendorf vasútállomás-tól

Hogy lássad ezt a tartalmot, foggad el a sütiket. Frissítsd a sütiket
Teljes képernyő
Magasságprofil

44,51 km hossz

Túraadatok
 • Nehézség: közepes
 • Útvonal: 44,51 km
 • Emelkedő 513 Hm
 • Lejtés: 513 Hm
 • Időtartam: 4:10 h
 • Legalacsonyabb pont: 207 m
 • Legmagasabb pont: 456 m
Tulajdonságok
 • Körtúra
 • Szép kilátás
 • Evés-ivás lehetőség
 • Megközelíthető vonattal és busszal
 • Állattani érdekességek

Részletek: Leiser Berge gravelbiketúra

Rövid leírás

Start / cél: Ladendorf vasútállomás

Leírás

A gravelkerékpározás izgalmas kalandját élhetjük át a Leiser-hegységben található kb. 45 km hosszú útvonalon. Csodálatos kilátás nyílik Gebmannsbergről Ernstbrunnra és a Buschbergen az Alpenvereinshütténél is gyönyörködhetünk a kilátásban, miután leküzdöttünk néhány kihívást jelentő emelkedőt.

A túra kiinduló pontja

Ladendorf vasútállomás

A túra végállomása

Ladendorf vasútállomás

Utak leírása Leiser Berge gravelbiketúra

A gravelbiketúra Ladendorfban, a vasútállomásnál indul, ahová vonattal is (S2) könnyen eljuthatunk. A vasútállomástól észak felé haladunk a Brunnen utcában, majd balra fordulunk, nyugat felé a "Blauburger Radweg" kerékpárúton Eggersdorf felé. Eggersdorf végéhez érve tekerjünk észak felé a Grafensulzer patak mentén (kövessük a 103 Leiser Hügeltour jelzéseket). Amikor áthaladunk Grafensulzon, kövessük a teherforgalmi utat balra, és haladjunk a meredek emelkedőn a vasúti hídig. Menjünk át ezen a hídon, és haladjunk tovább a földúton az erdő széléig – SZÁLLJUNK LE A KERÉKPÁRRÓL és TÓLJUK - a következő 800 méter hosszú szakasz magánterület, ahol nem szabad kerékpározni. Kerékpárra csak a keresztező gyalogútnál lehet újra felpattanni és tekerhetünk Draisinenalm irányába. A gyalogúton haladva az erdő végén kihajtunk a betonútra.

A kereszteződésnél balra tartunk és legurulunk a Niederleis felé vezető úton. Röviddel azután, hogy elértük a kastély falát, forduljunk a kereszteződésnél jobbra. Felfelé haladunk Auig, majd a Riepl vendéglőnél jobbra fordulunk a faluba, a bal oldalon álló kápolna mellett elhaladunk, majd egy köves mélyúton elérjük a hegytetőn haladó túraútvonalat. Kövessük ezt a túraútvonalat lefelé a hegynyereghez, keresztezzük a főutat, és hajtsunk fel Oberleis templomához, majd meredeken felfelé haladva aszfaltozott úton érjük el a kilátót. Kerüljük meg a fennsíkot, és ereszkedjünk le a nagy parkolóhoz.

Az északi/nyugati kijáratnál haladjunk tovább a teherforgalmi úton nyugati irányba, majd a következő kereszteződésnél forduljunk jobbra. Kövessük az utat észak felé, a következő kereszteződésnél forduljunk balra, és itt kezdődik egy kavicsos út (Blauburger Radweg), amelyen az erdőn keresztül haladunk. Az erdő végén egy gyönyörű gesztenyefasor áll, amelynek végén balra kell fordulni. Most az erdőszélen az ösvényt követve haladjunk el a gabonatároló mellett kelet felé, a Semmelbergnél a háborús emlékműnél forduljunk jobbra, és a lefelé vezető úton vigyázzunk a főút előtti sorompóra!

Menjünk át az úton, és haladjunk el a Fasanhaus (fácánház) mellett, amíg el nem érjük Ernstbrunnt. A temető után forduljunk jobbra, és már látjuk is a főteret. Itt az ideje egy kis pihenőnek, amit kiérdemeltünk. A főtérről az útvonal kelet felé vezet a Mistelbacher utcán, elhaladunk a Billa szupermarket mellett a „Kleineisenbahn–Modell“-ig ("kisvasút modellek)". Ezután jobbra fordulunk a vasútállomás felé, majd a "Zur grünen Insel" vendéglőnél balra a gőzmozdony emlékműhöz. A főút és a vasútvonal keresztezése után kövessük a síneket, és a mészműnél (Kalkwerk) hagyjuk el a települést. Mezei úton érjük el a mezővédő erdősávot, jobbra lefelé fordulunk a Gebmanns patak felé, majd át a hídon, jobbra tartunk és 0,5 km után az árkot követve dél felé tartva, Gebmanns  fluba érünk. Mezei úton elérjük a Gebmannsberget, ami  344 m, ismét leereszkedünk, és a Gebmanns pataknál jobbra fordulunk. Menjünk tovább folyamirányban a patak mellett, elhaladunk a tó mellett, majd forduljunk balra az útra. Taschelbach előtt a "Blauburger Radweg" kerékpárúton haladjunk el Eggersdorf mellett és vissza Ladendorf vasútállomásra.

Érkezés

Ladendorf mezőváros autóval nagyon könnyen megközelíthető. Bécs felől az S1-es vagy A5-ös autópályán Gaweinstal Mitte felé haladva. Ezután már csak néhány kilométer Ladendorf.

Parkolás

Közvetlenül a vasútállomásnál és az egész településen ingyenesen a parkolás.

Bécsből Ladendorfba rendszeres időközönként közlekednek vonatok. A menetidő kb. 56 perc.

További információk / linkek

Verantwortlicher für den Inhalt dieser Tour
Weinviertel Tourismus GmbH
Letzte Aktualisierung: 04.06.2024

Biztonsági előírások

A túra 95%-a a kitáblázott Leiser Hügeltour mountenbike-útvonalon halad. Csak Ladendorftól Eggersdorfig / Grafensulz elágazásig követi a Blauburger kerékpárutat. Más szóval, ez az útvonal nincs úgy kitáblázva, mint egy teljesen önálló túra. Javasoljuk a gpx-Tracks vagy a PDF dokumentum letöltését.

A szerző tippjei
 • Gebmannsberg rálátás Ernstbrunnra
 • Weinvierteli hajtány Grafensulz felett Draisinenalm (nyitvatartás szombat, vasárnap, ünnepnapokon; májustól októberig )
 • Buschbergen az Alpenvereinshütte (nyitvatartás csütörtök – szombat 10:00-tól) 480méteren (nem közvetlenül az útvonalon van - rövid kitérő ajánlott, kb. 500 méter).
 • Oberleiserberg régészeti lelőhely
 • Ernstbrunni kastély

További túrák a kiindulási pont körül