Little hawk flight

Gyalogtúra Falkenstein, városháza-tól Falkenstein, városháza-ig

Hogy lássad ezt a tartalmot, foggad el a sütiket. Frissítsd a sütiket
Teljes képernyő
Magasságprofil

6,74 km hossz

Túraadatok
  • Útvonal: 6,74 km
  • Emelkedő 153 Hm
  • Lejtés: 153 Hm
  • Időtartam: 2:00 h
  • Legalacsonyabb pont: 274 m
  • Legmagasabb pont: 387 m

Részletek: Little hawk flight

Rövid leírás

Éld át Falkensteint sólyom hátán és kövess! Gyere velem álmatag utakon a falun keresztül bámulatos tájakon át! Történeteimben a település és a vár ezeréves története kel életre, melyek között szerepel a weinvierteli borászok egy-egy híres históriája is. De ne csak a múltat idézzük fel, hiszen a 21. század fiatal borászai élnek itt, akik vízióikkal a falkensteini bor jövőjét egyengetik. Végül megpihenünk, mint egy sólyom, melyhez tökéletesen illik egy borkóstoló vagy egy weinvierteli finomság.

Leírás

Falkensteint sólyomháton, hosszabb-rövidebb útvonalakon ismerhetjük meg és élhetjük át. Alaptúra a „Kis sólyomrepülés” (7 km, kb. 2 óra) a következők érintésével: városháza, piac, lovas kút, templom, plébánia, bortanösvény, várrom, pincesor, borászatok és hagyományos borozók. 25 állomáson sólymokat találni, melyek szárnyain érdekes történeteket olvashatunk.

Az útvonal mentén érdekes látnivalók várnak, mint pl. pincék és kerti kunyhók, egy piknikező hely, pincesor, a tojás, látványpincék és szőlőskert-labirintus. A túra vezetője és szimbóluma a sólyom, mely érdekes történeteket mesél Falkensteinről, a tájról és a borról. Megpihenni pedig a hagyományos weinvierteli heurigerek egyikében tudunk.

Összesen hét, jól kitáblázott tematikus útvonal található itt, mint pl. a „Nagy dűlők” vagy a „Vénusz nyomában” útvonalak.

"Induljunk együtt útnak és fedezzük fel Falkensteint és környékét. Gyönyörű táj, érdekes történetek és finomabbnál finomabb borok várnak!"

A sólyom

A túra kiinduló pontja

Falkenstein, városháza

A túra végállomása

Falkenstein, városháza

További információk / linkek

Nyitva tartás: igény szerint (vezetés előzetes egyeztetéssel)

Ár/vezetés: EUR 5,00 / fő (csoportok esetén 20 főtől EUR 4,00 / fő)

További túrák a kiindulási pont körül