Natúrpark Hohe Wand – Állati találkozások

Hogy lássad ezt a tartalmot, foggad el a sütiket. Frissítsd a sütiket
Teljes képernyő
Magasságprofil

2,00 km hossz

Túraadatok
  • Nehézség: könnyű
  • Útvonal: 2,00 km
  • Emelkedő 77 Hm
  • Lejtés: 70 Hm
  • Időtartam: 0:45 h
  • Legalacsonyabb pont: 1.012 m
  • Legmagasabb pont: 1.074 m
Tulajdonságok
  • Körtúra
  • Család- és gyerekbarát

Részletek: Natúrpark Hohe Wand – Állati találkozások

Rövid leírás

A Natúrpark Hohe Wandon téli varázslatot és állati találkozásokat élhetünk át!

FIGYELEM! Havazás esetén ez az útvonal csak részben takarított, helyenként csúszásveszély léphet fel. Csak saját felelősségre használható! Ügyeljen a megfelelő felszerelésre, mint pl. zárt és stabil cipő, túrabot, vízálló öltözék, sapka, stb. Télen is fogyasszon megfelelő mennyiségű folyadékot! Ügyeljen a korai szürkületre és a túratervezés során legyen különösen körültekintő!     

Leírás

A natúrpark vadasparkjában olyan vadon élő állatokkal találkozhatunk, mint a szarvas, a kőszáli kecske vagy az őz, melyeket ott, természetes életterükben figyelhetünk meg. Mit esznek az állatok, hogy kommunikálnak egymással? Figyeljük és tanuljunk könnyedén a Natúrpark Hohe Wandon. Csoportok vezetett túrákon vehetnek részt. A kínálatban vadon élő állatok etetése az erdészekkel vagy túrák lámákkal és erdőtúrák találhatók.

A Köhlerplatznál tájékozódhatunk a Hohe Wandon élők hagyományairól – mészkőégetésről kemencében vagy boksában történő faszénkészítésről. A vadaspark szarvasai nagyon kíváncsiak, még kézből is esznek. Kőszáli kecskék, mormoták, őzek és sikaszarvasok is láthatóak itt. A fapadlókról jól megtekinthetőek a vadaspark lakói. A túra legmagasabb pontja a Hexenhut, azaz a boszorkánysüveg.

A túra kiinduló pontja

Natúrpark központ – vadaspark parkolója / Parkplatz Tiergehege

A túra végállomása

Natúrpark központ – vadaspark parkolója / Parkplatz Tiergehege

Utak leírása Natúrpark Hohe Wand – Állati találkozások

A túra az állatsimogatónál indul – itt a simogató éhes lakóit megetethetjük az automatákból beszerzett táppal. Tovább megyünk a Köhlerplatzhoz. Felmegyünk egy kis dombra, majd tovább haladunk sík terepen az erdőn keresztül a szavas parkig. A szarvasok nagyon kíváncsiak, hiszen még kézből is esznek. Az állati találkozó után az út felfelé vezet a kőszáli kecskékhez, mormotákhoz, őzekhez és sikaszarvasokhoz. A fapadlókról jól megtekinthetőek a vadaspark lakói. Az állatok után az út felfelé vezet tovább a Hexenhutig, azaz a boszorkánysüvegig. Itt elértük a körút legmagasabb pontját, ahonnan egy széles úton ereszkedünk le a kiindulóponthoz. Megfelelő mennyiségű hó esetén itt még szánkózhatunk is.

Érkezés

A2 – Wöllersdorf kijárat – B21 jobbra Gutenstein felé – lekanyarodni Dreistetten - Muthmannsdorf – Emmerberg – Gaaden – Stollhof – irányába – fizetőkapu (útdíj)– a hegyi út egész évben játható a Hohe Wand fennsíkjára

A2 – Wiener Neustadt West kijárat - Weikersdorf – Winzendorf – Emmerberg – Gaaden – Stollhof – fizetőkapu (útdíj) – Hohe Wand Natúpakt

Neunkirchen – Würflach – Willendorf – Höflein – Zweiersdorf – Maiersdorf – fizetőkapu (útdíj) – Hohe Wand

Parkolás

Natúrpark központ – parkoló a vadasparknál / Parkplatz Tiergehege

Utca: Kleine Kanzelstraße 241

Település: A-2742 Hohe Wand

 

Vonattal Bécsből vagy Grazból Bécsújhelyre (Wiener Neustadt) – onnan Winzendorfba (Bécsújhelyről óránként indulnak vonatok Puchberg felé) – Winzendorfból Maiersdorf öt kilométer séta a Prossetschluchton át, ahonnan körülbelül egy órányit kell még menni különféle emelkedőkön a Hohe Wand Natúrparkra.

Vagy Bécsújhelyen szálljunk át Puchberg am Schneeberg irányába – kiszállás Grünbach am Schneebergben – a kék jelzésű Grafenbergwegen körülbelül másfél óra alatt érünk fel a fennsíkra a Wilhelm Eicherhütténél.

Még egy lehetőség: Bécsújhelyről a Gutensteinerbahnnal menjünk el Oberpiestingbe vagy Waldeggbe, onnan a hátsó oldalon kapaszkodhatunk fel a Hohe Wandra.

További információ: www.oebb.at vagy www.vor.at

További információk / linkek

Naturpark Hohe Wand, www.naturpark-hohewand.at

Naturparke Niederösterreich, www.naturparke-noe.at

Wiener Alpen in Niederösterreich, www.wieneralpen.at, +43 / 2622 / 78960

Felszerelés

Vigyen magával mindig megfelelő térképet. Vegyen fel túrázásra alkalmas cipőt (túracipőt vagy túrabakancsot), védekezzen a napsütés és az eső ellen, vigyen magával folyadékot, pl. vizet és némi harapnivalót. Vigye magával mobiltelefonját, és mentse el benne a hegyimentők segélyhívószámát: 140

Biztonsági előírások

A túra megkezdése előtt bizonyosodjon meg róla, hogy az útvonal megfelel-e erőnlétének és tapasztalatainak. Nézze meg az időjárás előrejelzést. Az időjárás meglepően gyorsan változhat meg a hegyekben. Ezért mindig csakis megfelelő felszereléssel induljon útnak (például esőkabát).

Bizonyosodjon meg a felől, hogy azok a hütték és uzsonnázó helyek, melyeket a túra során fel szeretne keresni, nyitva vannak. Mielőtt elindulna, tájékoztasson valakit a tervezett útvonalról és a visszaérkezés várható időpontjáról.

Hegyimentők segélyhívószáma: 140

Nemzetközi segélyhívószám: 112

Térkép ajánlások

freytag&berndt WK5012; WK012

A szerző tippjei

A Hohe Wandnál tett kirándulást jól össze lehet kötni egy, a Schneebergnél tett látogatással. Online is foglalhat szállást a Landgasthof Zur Schubertlindében és a Ferienhaus Land Romantikban Urschendorfban.

További túrák a kiindulási pont körül