Naturpark Hohe Wand – Túra a felhők felett

Hogy lássad ezt a tartalmot, foggad el a sütiket. Frissítsd a sütiket
Teljes képernyő
Magasságprofil

6,71 km hossz

Túraadatok
 • Nehézség: könnyű
 • Útvonal: 6,71 km
 • Emelkedő 206 Hm
 • Lejtés: 206 Hm
 • Időtartam: 2:00 h
 • Legalacsonyabb pont: 875 m
 • Legmagasabb pont: 1.039 m
Tulajdonságok
 • Körtúra
 • Szép kilátás
 • Evés-ivás lehetőség
 • Család- és gyerekbarát
 • Földtani érdekességek
 • Állattani érdekességek

Részletek: Naturpark Hohe Wand – Túra a felhők felett

Rövid leírás

Körtúra a Hohe Wand Natúrparkban, állatsimogatóval, kilátótoronnyal, a Skywalk kilátóterasszal. Ideális úticél családok számára

 

FIGYELEM! Havazás esetén ez az útvonal csak részben takarított, helyenként csúszásveszély léphet fel. Csak saját felelősségre használható! Ügyeljen a megfelelő felszerelésre, mint pl. zárt és stabil cipő, túrabot, vízálló öltözék, sapka, stb. Télen is fogyasszon megfelelő mennyiségű folyadékot! Ügyeljen a korai szürkületre és a túratervezés során legyen különösen körültekintő!   

Leírás

Hőmérsékleti inverzió – a csúcson napfény, a völgyben köd. A hegyekben különösen feltűnő az időjárási inverzió. Miközben a völgyet egész nap köd borítja, a hegycsúcsokon ragyogva süt a Nap. Föl tehát a Hohe Wandra, egy kis napfényt tankolni! A Hohe Wand ugyan egy fennsík, de mégsem teljesen lapos, a túra így a natúrpark dimbes-dombos erdei útvonalán vezet el különféle fogadókhoz, a natúrpark központjához és a Skywalk-kilátóteraszhoz.

 

Belépő: felnőttek 1,80 euró, gyerekek 1 euró, parkolás 2 euró

A túra kiinduló pontja

Hohe Wand, Postl fogadó

A túra végállomása

Hohe Wand, Postl fogadó

Utak leírása Naturpark Hohe Wand – Túra a felhők felett

Túránk a Postl fogadónál kezdődik, érdemes azonnal a Skywalk-kilátóteraszhoz való kis kitérővel nekivágni. Alattunk minden úszik a ködben, akárha tengert látnánk, amelyből kicsiny hegycsúcsok bukkannak elő, mintha szigetek lennének. Szinte el tudjuk képzelni, hogy néhány millió évvel ezelőtt a tenger egészen a Hohe Wandig ért fel. E lenyűgöző kilátás után a dimbes-dombos erdőn keresztül jutunk el a Luf fogadóig (egész évben nyitva, hétfőnként szünnap), majd tovább, a Hochkogelhaushoz. Innen indul egy először keskeny, majd kényelmessé szélesedő ösvény a Kleine kanzel fogadó irányába, amin negyvenöt perces séta során eljuthatunk a natúrpark központjába. Itt állatsimagató, néhány mészégető és faszénégető kemence, alpesi- és tájmúzeum, valamint a Generationenwald játszótér várja a látogatókat, no és felmászhatunk a kilátótornyba is. Visszaúton a Postl fogadóhoz a szarvaskifutó mellett haladunk el, ahol az éhes lakók várják, hogy a látogatók etessék és simogassák őket. Innen a Gasthof Postl útjelzést követve jutunk vissza a kiindulóponthoz – folyamatosan enyhe lejtőn, keresztül a Hohe Wand Natúrpark erdőin.

Érkezés

A2 – Wöllersdorf kijárat – B21 jobbra Gutenstein felé – lekanyarodni Dreistetten - Muthmannsdorf – Emmerberg – Gaaden – Stollhof – irányába – fizetőkapu (útdíj)– a hegyi úton egész évben a Hohe Wand fennsíkjára

 

A2 – Wiener Neustadt West kijárat - Weikersdorf – Winzendorf – Emmerberg – Gaaden – Stollhof – fizetőkapu (útdíj) – Hohe Wand

 

Neunkirchen – Würflach – Willendorf – Höflein – Zweiersdorf – Maiersdorf – fizetőkapu (útdíj) – Hohe

Parkolás

Parkolási lehetőségek: Postl fogadó, Luf fogadó, Natúrparkközpont – Tiergehege parkoló

Vonattal Bécsből vagy Grazból Wiener Neustadtba – onnan Winzendorfba (Wiener Neustadtból óránként indulnak vonatok Puchberg felé) – Winzendorfból Maiersdorf öt kilométer séta a Prossetschluchton át, ahonnan körülbelül egy órányit kell még menni különféle emelkedőkön a Hohe Wandra.

Vagy pedig Wiener Neustadtban szálljunk át Puchberg am Seeberg irányába – kiszállás Grünbach am Schneebergben – a kék jelzésű Grafenbergwegen körülbelül másfél óra alatt érünk fel a fennsíkra a Wilhelm Eicherhütténél.

Még egy lehetőség: Wiener Neustadtból a Gutensteinerbahnnal menjünk el Oberpiestingbe vagy Waldeggbe, onnan a hátsó oldalon mászhatunk fel a Hohe Wandra.

További információk: www.oebb.at

További információk / linkek

Gemeinde Hohe Wand, www.naturpark-hohewand.at, +43 / 2638 / 883482

 

Itt ingyenesen hozzájuthat a túrára vonatkozó információs anyagokhoz, amelyek az útvonalról és a vendéglátói lehetőségekről adnak tájékoztatást. Figyeljen arra, hogy ez az anyag semmiképpen sem igazi túratérkép.

 

Felszerelés

Vigyen magával mindig megfelelő térképet. Vegyen fel túrázásra alkalmas cipőt (túracipőt vagy túrabakancsot), védekezzen a napsütés és az eső ellen, vigyen magával vizet és némi harapnivalót. Vigye magával mobiltelefonját, és mentse el benne a hegyimentők segélyhívószámát: 140

Biztonsági előírások

Legyen szép élmény a túrája a Bécsi Alpokban, ezért ügyeljen a követketőkre:

Az útvonal kiválasztásánál bizonyosodjon meg arról, hogy kellő tapasztalatokkal rendelkezik, és az megfelel erőnléti állapotának. Figyeljen az időjárásjelentésre. Az időjárás meglepően gyorsan

Előkészületek

változhat meg a hegyekben. Legyen mindig ennek megfelelő a felszerelése (például esőkabát).

Ellenőrizze, hogy az Ön által meglátogatni kívánt hütték és uzsonnázóhelyek nyitvatartanak-e. Informáljon valakit az Ön által választott útvonalról és tervezett visszatéréséről, mielőtt útnak indulna.

Térkép ajánlások

freytag&berndt WK5012 ; WK012

A szerző tippjei

Tankoljon napfényt a Hohe Wand Natúrparkban!

További túrák a kiindulási pont körül