Piestingtal-kerékpárút

A legjobb kerékpárutak Markt Piesting vagy Sollenau-tól Gutenstein, illetve Rohr im Gebirge-ig

Hogy lássad ezt a tartalmot, foggad el a sütiket. Frissítsd a sütiket
Teljes képernyő
Magasságprofil

78,42 km hossz

Túraadatok
 • Nehézség: közepes
 • Útvonal: 78,42 km
 • Emelkedő 930 Hm
 • Lejtés: 384 Hm
 • Időtartam: 6:00 h
 • Legalacsonyabb pont: 261 m
 • Legmagasabb pont: 778 m
Tulajdonságok
 • Szakaszosan teljesíthető túra
 • Szép kilátás
 • Evés-ivás lehetőség
 • Megközelíthető vonattal és busszal

Részletek: Piestingtal-kerékpárút

Rövid leírás

Élményekkel teli kerékpározás a költők (Ferdinand Raimund), a zeneszerzők (Johannes Brahms) és történelmi festők (Friedrich Gauermann és Leopold Kupelwieser) völgyén keresztül, mely Markt Pistingtől Gutensteinig húzódik. A kerékpárút mentén információk találhatóak, melyek betekintést adnak az 1815 és 1848 közötti Biedermeier kori időkbe. A Gutensteinban található Waldbauernmuseumban (erdőgazdálkodási múzeum) újra átélhető a Piestingtal e már feledésbe merült időszaka.

Leírás

A Piestingtal-kerékpárút az EuroVelo 9-es kerékpárútnak, a Thermenradweg szakaszának csatlakozása. Az útvonalon Felixdorf, Steinabrückl és Wöllersdorf településeken keresztül kb. 22 km tekerés után érhető el Markt Piesting települése. Gutensteinig az út további 21km-en a Biedermeier-völgyön keresztül halad.

Akik a sportosabb kerékpáros útvonalakat is kedvelik, azok további 15 km-t tekerhetnek Rohr am Gebierge-ig.

A kerékpárút jellemzői: Az útvonal teljes hosszában aszfaltozott és jól kitáblázott. Gutensteinig akár egy egynapos, kényelmes családi kirándulás is tehető. A további szakaszon Rohr am Gebierge-ig egy 15%-os emelkedővel is számolni kell, mely a sportosabb kerékpárosoknak is kihívást jelenthet.

A túra kiinduló pontja

Markt Piesting vagy Sollenau

A túra végállomása

Gutenstein, illetve Rohr im Gebirge

Utak leírása Piestingtal-kerékpárút

A Markt Pistingben található nagy parkolóból egy kis erőmű mellett vezet az út a Piesting hídon keresztül. A Minnatalnál közvetlenül Markt Piesting után áll Leopold Kupelwieser festő szülőháza, mely sajnos nem látogatható. Ártéri erdőn keresztül vezet tovább az út a Starhemberg várromok lábánál, majd újra egy nyílt terepre ér. Az mezőkön, legelőkön vezető úton több információs állomás is található, míg kb. 6 km tekerés után megérkezünk Ober-Peisching településre. Kb. egy kilométert kell még Waldegg településéig tekerni.

A Kirchenriegl rgéió után a Schwarzaviertelbe (Schwarzanegyed) vezet a kerékpárút, ahol a Kalkinterader természetvédelem alatt álló területhez érkezünk. Innen a kerékpárút közvetlenül a Piesting folyó mellett húzódik. A Quarb völgyszoros különleges függőhídjával egy újabb látnivaló a kerékpárút mentén. Az úton tovább haladva Öd és Reichental települések következnek, majd egy sűrűbb erdőn hald keresztül az útvonal Ortmann települése felé. A Pernitz medencében a Raimund villa mellett halad el az út, majd egy újabb erdős szakasz után Gutensteinban ér véget.

Érkezés

A2-es autópálya Baden lehajtó, jobbra tartani, majd a B210-es úton tovább. A B17-es kereszteződésében jobbra fordulni, Bécsújhely (Wiener Neustadt) irányába. Kb. 10 km múlva Sollenau következik.

A2-es autópályán Wöllersdorfig, jobbra a B12-es úton Matkt Piestingig.

Parkolás

Sollenauban és Markt Piestingben is elegendő parkoló található.

Vasúton Sollenauba vagy Markt Piestigbe.

További információ: www.oebb.at

További információk / linkek

Wiener Alpen in Niederösterreich 2801 Katzelsdorf Schlossstr. 1 Tel. +43/2622/789 60 Fax +43/2622/789 60-50 info@wieneralpen.at www.wieneralpen.at

 

Itt kaphat információs füzetet a kerékpárútról. A tájékoztató füzetek egy összefoglalót tartalmaznak a szakaszról, valamint információkat a szolgáltatókról és látványosságokról. Felhívjuk a figyelmet, hogy ez nem egy teljes értékű térkép.

Biztonsági előírások

A Piestingtal-kerékpárút az autóutak mellett halad egy kitáblázott és jól jelzett úton.

A szerző tippjei

Bike holiday offer: Biedermeier experience

2 Nights with half board in a bicycle friendly establishment, extensive maps and information material, entrance to the Gauermann Museum

perPerson in double room from € 95, -

Valid: May to October 2012

További túrák a kiindulási pont körül