„Schaukelweg”, a hintaútvonal

Gyalogtúra A Mönichkirchner Schwaig hegyi állomása-tól

Hogy lássad ezt a tartalmot, foggad el a sütiket. Frissítsd a sütiket
Teljes képernyő
Magasságprofil

3,52 km hossz

Túraadatok
 • Nehézség: könnyű
 • Útvonal: 3,52 km
 • Emelkedő 155 Hm
 • Lejtés: 155 Hm
 • Időtartam: 2:15 h
 • Legalacsonyabb pont: 1.175 m
 • Legmagasabb pont: 1.321 m
Tulajdonságok
 • Körtúra
 • Evés-ivás lehetőség
 • Megközelíthető vonattal és busszal
 • Család- és gyerekbarát

Részletek: „Schaukelweg”, a hintaútvonal

Rövid leírás

Összesen 20 különböző, hintához köthető állomás várja a túrázókat. Mindeközben jó levegő és csodás kilátás kíséri utunkat. A körtúraútvonalat családoknak találták ki és így kitűnően alkalmas gyerekekkel is.

Leírás

Különleges hintázást élhetünk át az újonnan kialakított Schaukelwegen, vagyis a hintaútvonalon a Mönichkirchner Schwaigon, mely a roller és mountaincart pálya mellett egy további népszerű úti cél a Schischaukel Mönichkirchen-Mariensee-n.

A kb. 2,7 kilométer hosszú útvonalat (mely egy kb. 2 - 2,5 órás gyalogútnak felel meg) kényelmesen is elérhetjük a négyüléses felvonóval. A túrázók összesen 13 állomáson próbálhatnak ki különböző hintákat, mérleghintákat és relaxációs elemeket, miközben élvezhetik a természetes környezetet. Utunkat Lella, a kabala tehén kíséri. A túraútvonal egyik fénypontja az alpesi hintakilátó, mely egy kilátóplatform különböző relaxációs elemekkel és lélegzetelállító kilátással a Mönichkirchner Schwaig régiójára. A Schaukelweg kiindulópontjánál a Mönichkirchner Schwaigon pedig egy roller vagy mountaincart lesiklással tetézhetjük az amúgy is remek kirándulást.

2017 nyara óta pedig van néhány újítás is! Egy hatalmas Lella-hinta, egy egyensúlyozó pálya, egy magaslati csúszda és egy mászófal vár arra, hogy meghódítsák a gyerekek.

Mindegy, hogy a Schaukelweg-túraútvonalon tett kirándulástól vagy a mászófaltól fáradtunk-e el: A hatalmas Lella-hintán könnyedén kipihenhetjük magunkat, miközben élvezhetjük az erdők és mezők illatát, valamint a Mönichkirchner Schwaig friss hegyi levegőjét. A Schaukelweg legmagasabb pontjától, az alpesi hintakilátótól egy egyensúlyozó pályához érünk, ahol egyensúlyérzékünket tehetjük próbára. Az új látnivalók közül az utolsó, a magaslati csúszda pedig pik-pak a következő állomáshoz repíti a túrázókat. Aki nem ismeri még ezeket az új elemeket, az siessen és fedezze fel őket!

A túra kiinduló pontja

A Mönichkirchner Schwaig hegyi állomása

A túra végállomása

Kilátóplatform

Utak leírása „Schaukelweg”, a hintaútvonal

A Berggasthof Mönichkirchner Schwaig étteremnél indulunk, majd elhaladunk az Alpengasthof Enzian vendéglő mellett. A következő lehetőségnél balra letérünk egy túraútra. Egy kereszteződésig követjük az utat és itt élesen balra fordulunk. Követjük az utat, míg az egy másikat keresztez, és itt jobbra kanyarodunk. A következő kereszteződésnél ismét élesen balra fordulunk és követjük tovább az utat. A Mönichkirchen-Mariensee felvonónál balra felfelé fordulunk és a felvonó mentén a hegyi állomásig megyünk.

Érkezés

Mit dem Auto von Wien über die A2 fahren, bei Ausfahrt Edlitz in Wechsel Str./B54 Richtung Aspang einfädeln und dem Straßenverlauf der B54 folgen bis nach Mönichkirchen.

Mit dem Auto von Graz über die A2 fahren, bei Ausfahrt Knoten Graz-Ost links in A2/E66 Richtung Wien/Gleisdorf/Laßnitzhöhe/Ungarn einfädeln und somit weiter auf A2
Bei Ausfahrt 95-Pinggau Richtung Friedberg/B63 fahren, Haideggendorf, Kreisverkehr dritte Ausfahrt auf B63, rechts auf B54 und dem Straßenverlauf bis nach Mönichkirchen folgen.

Bei der Talstation der Erlebnisalm Mönichkirchen parken und mit dem Sessellift zur Mönichkirchner Schwaig, dem Startplatz des Schaukelweges.

Parkolás

Parkplatz der Erlebnisalm Mönichkirchen.

Mit dem Zug von Wien oder Graz über Wr. Neustadt nach Aspang Markt fahren. Weiter mit dem Bus nach Mönichkirchen bis zur Haltestelle „Hotel Thier“.

Weiter zu Fuß zur Talstation der Erlebnisalm Mönichkirchen und mit dem Sessellift zur Mönichkirchner Schwaig, dem Startplatz des Schaukelweges.

Mehr Infos zum Fahrplan:

fahrplan.oebb.at und Routenplaner VOR AnachB

További információk / linkek

Verantwortlicher für den Inhalt dieser Tour
Wiener Alpen in Niederösterreich - Wechsel
Letzte Aktualisierung: 08.02.2024

Weitere Infos:

Wiener Alpen in Niederösterreich, www.wieneralpen.at, +43 / 2622 / 78960

Roller- und Mountaincartbahn Mönichkirchen, www.schischaukel.net, +43 2649 20906

Erlebnisregion Wechselland, www.wechselland.info, +43 / 676 / 7053002

Autofreie Ausflugs- und Urlaubstipps: www.wieneralpen.at/autofrei

Felszerelés

Nehmen Sie immer geeignete Landkarten mit. Ziehen Sie der Tour angepasste, feste Schuhe an, nehmen Sie Sonnen- und Regenschutz mit sowie Wasser und eine Kleinigkeit zu essen. Nehmen Sie Ihr Mobiltelefon mit und speichern Sie die Notfallnummer der Bergrettung ein: 140

Biztonsági előírások

Ihre Wanderungen in den Wiener Alpen sollen ein rundum schönes und sicheres Erlebnis werden. Bitte beachten Sie daher Folgendes:

Vorbereitung

Vergewissern Sie sich bei der Wahl der Route, ob sie Ihrer Erfahrung und Ihrer Kondition entspricht. Informieren Sie sich vorab über den Wetterbericht. Das Wetter kann im Gebirge überraschend rasch umschlagen. Gehen Sie daher immer dementsprechend ausgerüstet los (z. B. Regenschutz).

Prüfen Sie, ob die Hütten und Jausenstationen, die Sie unterwegs besuchen wollen, geöffnet haben. Informieren Sie jemanden über die Wahl der Route und Ihre geplante Rückkunft, bevor Sie losgehen.

Térkép ajánlások

freytag&berndt WK 422 ; WK 5502

A szerző tippjei

Ein Wanderweg für die ganze Familie! Kombinieren Sie diese Wanderung mit einem Aufenthalt im Alpengasthof Enzian oder in der Frühstückspension Koderholt.

Bitte prüfen Sie vorab die Betriebszeiten der Sesselbahn auf die Mönichkirchner Schwaig.

További túrák a kiindulási pont körül